Kazdağları'nda ranta kim 'dur'diyecek

"CHPlilerin Rant Düzeni ve Rant Paylaşımını Bir Kez Daha Gözler Önüne Serildi"

Kazdağları'nda ranta kim 'dur'diyecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Meclis Grup Başkanı Av. Mehmet Birol Şahin, büyük tehlikeye dikkat çekti.

Şahin, Kazdağları ve sahillerin CHP tarafından nasıl yağmalandığı ile ilgili çarpıcı açıklamaları büyük ilgi uyandırdı.

Şahin, şunları söyledi:

"Satılan Arsalar Büyükşehir Belediyesi’nin Değil"

Arsaların konumu itibariyle Büyükşehir Belediyemize Çevre Bakanlığı tarafından “Kentsel Dönüşüm İşlemleri” için kaynak oluşturmak üzere verilen gayri menkule yakın olması sebebiyle Edremit ilçemizde “Büyükşehir Belediyesi Satışa Başladı” şeklinde haberler, yorumlar yapılmaya başlanmıştır.

Her şeyden önce belirtmek gerekir ki satış yapılan arsalar Büyükşehir Belediyemizin yeri değildir.  

Büyükşehir Belediyemizin gayri menkulü TURBAN Tesisleri arkasında üç tarafı konutlarla yapılaşmış, Ülkü yolu ve Zeytinli deresi ile Akçay arasındadır.

Oysa firma tarafından satışa sunulan arsalar Zeytinli deresinin diğer tarafında Edremit Özel OSB yeri olarak ayrılan yerden sonra Çıkrıkçı denilen mevkide Burhaniye sınırında bir alandadır. Satışa sunulan arsaların bulunduğu yer ve etrafı boş, yapılaşmamış bir alanda olup bu yerin Çıkrıkçı Köyü tarfı birinci sınıf tarım arazisidir.

Büyükşehir Belediyesinin Kentsel Dönüşüme Kaynak İçin Bakanlığın Verdiği Yerin Satış Kararı Henüz Verilmedi

Büyükşehir Belediyemizin Zeytinli Dalyan bölgesindeki gayri menkulü  üç tarafının zaten yapılarla çevrilmesinden de anlaşılacağı üzere imarlı bir gayri menkuldür. Ancak Büyükşehir Belediyemiz gayri menkulümüz ile Zeytinli deresi arasındaki üzerinde Arıtma bulunan Hazineye ait gayri menkulünün de içinde bulunacağı , arıtmanın oradan taşınacağı kalan iki gayrimenkul için İmar değişikliği yaparak bölgede evleri bulunan ve burada yaşayan hemşerilerimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda içinde Pazar Yeri, Yeşil Alan, Park, Çocuk Bahçeleri, Otopark, Sosyal Donatılar gibi kamusal alanların olduğu bir plan değişikliği için Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelince CHP tandanslı kişilerin oluşturduğu sözde Çevrecilik hassasiyeti ile hareket eden bir grup kamuoyunu yanıltmak üzere harekete geçerek çeşitli faaliyetlere başlamıştı.

Satılan Arsalar Büyükşehir Meclisinde Bilgi Verildi: Tümdeniz Çelebi Önce İnkar Etti Sonra Savunmaya Geçti

Engin İnşaat’a ait satış reklamının gösterilmesi ile oluşan algı üzerine Büyükşehir Meclisinde konu gündeme gelmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz konu hakkında bilgi vermesini istediği Edremit Belediye Başkan yardımcısı, İnşaat Mühendisi, ve bölgenin en önde gelen müteahhitlerinden Tümdeniz Çelebi önce “Böyle bir şey yok.” diyerek olayı inkar etmiş tarafımızdan yapılan açıklama ve verilen bilgiler üzerine “Gürsel Tekin’i iyi tanıdığı ve görüştüğünü” söylemek zorunda kalıp önce inkar ettiği olayı savunmaya geçmiştir. Bu olay bir kez daha CHPlilerin Rant Düzeni ve Rant Paylaşımını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

CHPlilerin Rant Düzeni ve Rant Paylaşımını Bir Kez Daha Gözler Önüne Serildi

CHP’nin Genel Merkez yöneticileri, CHP’nin başka illerdeki Milletvekilleri, Ekrem İmamoğlu, Battal  İlgezdi gibi geçmişte müteahhitlik yaparken şimdi Belediye Başkanı olmuş kişileri sık sık Edremit başta olmak üzere CHP yönetiminde olan sahilllerdeki ilçelerden ve Belediyeleri ziyaret etmekte oralarda müteahhitlik yapan Belediye yöneticileriyle sıklıkla görülmektedir.

Bunun sebebinin siyasi faaliyet olmadığı açıktır.

CHP’lilerin bu ilgisi bölgedeki imar rantı olduğu zaman zaman ortaya dökülmektedir.

Gürsel Tekin’den Ekrem İmamoğlu’na Battal İlgezdi’ye CHP’lilerin Kazdağları İlgisinin Sebebi Rant Düzeni’dir

Ekrem İmamoğlu’nun babası ile birlikte sahibi olduğu İnşaat Şirketinin Kazdağlarıda Güre beldesinde zeytinlikleri toplayıp ağaçları kesip villa yaptığı ve bu işlemlere devam etmesi, yine Battal İlgezdi’nin de benzer faaliyet göstermesi basında defaten haber olmuştu.

CHP Milletvekili eski Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin de geçtiğimiz ay yine CHP’li Belediyenin olduğu Küçükkuyu’da bir inşaat şirketinin satış reklamında yer alması gibi bu sefer de Edremit Akçay’da arsa satışı reklamında boy göstermesi adeta emlak komisyonculuğu yapması CHP’lilerin sahil beldelerinde ve Kazdağlarındaki Rant Düzenini açığa çıkarmaktadır.

CHP’li Belediye-CHP’li Siyasi-Emlakçı-Müteahhit’in Rant Ortaklığı

CHP’li siyasiler, CHP’li Belediyeler ile müteahhit ve emlakçılarla oluşturduğu Bu Rant Düzeni ile Kazdağları zeytinlik ve sahilinin adeta İmar katliamına uğramaktadır.

Çevrecilik Hassasiyeti İle “Cambaza Bak Oyunu”

Bu Rant Düzeninin paydaşları kendi yaptıklarının gizlenebilmesi için de Çevrecilik adı altında Ak Partili Büyükşehir Belediyesi ve Devletin mülkleri üzerinden veya maden arama faaliyetleri bahane edilerek bu beldelerde sürekli biçimde algı oluşturmaktadır.

Bu “Cambaza Bak” oyununun sergilenmesidir.

Kazdağlarının zeytinliklerini, sahilini imara açıp betona döndüren Belediye yöneticileri, şehir plancıları, müteahhitleri, kooperatifçileri, mülk ve yazlık sahipleri konu Ak Partili Büyükşehir Belediyesi veya hazine gayri menkulü olunca “Zeytinlikler Kesilmesin, Doğal Yaşam Bozulmasın, Çevreye sahip Çıkalım” kampanyaları düzenlemektedirler.

Kazdağlarını ve sahili betona çevirenler ile bu kampanyaları düzenleyenler aynı kişilerdir.

Kazdağları, Zeytinlikler Parsel Parsel Betonlaştırılıyor

Halen Kazdağlarındaki zeytinlikler parsel parsel İmar uygulamaları yapılarak zeytin ağaçlarının yerini beton yazlıklar almaktadır.

Vahşi İmar ile KazdağlarıBetondağları’naDönüştürüyor

İmar Kanuna göre  İmar uygulamasında %45 e kadar mülk sahibinden kesinti yapılması gerekmektedir. %45 kesildiğinde yollar, yeşil alanlar, parklar, ibadet alanı, Pazar yeri, sağlık, eğitin alanları gibi Sosyal Donatı alanları oluşturulmaktadır.

Ancak Kazdağlarının uygulama planlarında hiçbir zaman %45 kesinti yapılmamaktadır. Bunun sonucu yeşil alanı, parkı, Pazar yeri, otopark gibi sosyal donatı alanı olmayan, sar yollardan ve sadece konutlardan oluşan Vahşi İmar ile KazdağlarıBetondağlarına dönüşmüştür.

Sahilde Otopark, Yeşil Alan, Park Yapabilecek Bir Metrekare Yer Yok

Bu gün Edremit başta olmak üzere sahil beldelerinin hiçbir sahilinde Otopark, Yeşil alan, park, yapacak bir metrekare yer yoktur.

Yaz aylarındaki trafik yoğunluğunu çözecek alternatif yol bile yapılamamakta trafik ve otopark sorununun çözümünde çaresiz kalınmaktadır.

Hemşerilerimiz İbadethane yapmak için bile arsa satın almak zorunda kalmaktadır.

Bütüncül Plan Yerine İfraz ve Mevzi Planlarla İmar Katliamı Yapılmış

Edremit ilçemiz başta olmak üzere bütüncül bir 1 / 500 lik Planlar yapılması bilerek geciktirilmekte ve bu arada geçmişte  Mevzi İmar Planlarıyla yaptıkları iş ve işlemleri şimdi 15. Madde İfrazları veya 18. madde uygulamaları ile yapmaya devam etmektedirler.

İmar Kanunu 15-16. Madde kasten uygulanarak tarlada ifraz yoluyla parseller oluşturmaktadır. Bu yolla imara açılan tarlada sadece küçük yollar bırakılmakta ve tarlanın adeta tamamı arsaya dönüştürülmektedir. Yol için kesilen sadece %15-20 oranında olmaktadır.

%45 yerine %20 Kesmek İmar Rantı’nın Belgesidir

%45 kesilmesi gerekirken %20 kesildiğinde geride kalan %25 oranındaki gayrimenkul herhalde mülk sahibine bırakılmayacağı açıktır. Bu düşük oranlar büyük rantın belgesi olmaktadır.

Ak Parti’li Karesi ve Altıeylül %45 Kesti

Altı ay önce Balıkesir Merkez’de 18.02 Bölgesi ve iki ay önce Karatepe Bölgesi 18. Madde uygulaması yapıldı. Düzenleme Ortaklık Payı her iki bölge de %45 olarak gerçekleştirildi. Ak Parti Belediyeleri yaşanabilir bir kent oluşturabilmek için yeşil alanı, otoparkı, çocuk oyun alanları, Pazar yeri, ibadet, eğitim, kamu hizmet ve sağlık alanları ve büyük pakları ile geniş caddeleri olan imar planları yaparken CHP’li sahil ilçelerinde  %20’ler civarında sadece yol için DOP kesilmesi CHP Zihniyetinin çarpık şehircilik anlayışı ve Rant bölüşümünün sonucudur. Garip tir ki şehircilik konusunda en fazla akıl veren en fazla ileri geri konuşan kesim de bu kesimdir. .

CHP Belediyeciliği Hizmete Uzakta İdeolojik Slogan ve Algı Yönetimidir.

CHP Belediyeciliği taş üstüne taş koymaktan, çöpü toplamaktan, sorunları çözüp hizmet üretmekten, yaşanabilir şehirler inşa etmekten uzak İdeolojik Belediyecilik ve Algı Yönetimi yaparak günü kurtarmakta bu arada kadrolaşma ve zenginleşme için süreci yönetmektedir. En iyi bildikleri alan da İmar Rantı Bölüşü yaparken kendi kontrollerindeki sivil toplum kuruluşları ile çevrecilik oyunu oynayarak imar rantı bölüşümünü gölgelemektir.

CHP’li İmar Rantçılarının Kontrolündeki Sivil Kuruluşlar Rant Düzenine Sessiz

CHP’nin kontrolündeki sivil toplum kuruluşu, çevreci yapılar bu Rant Düzeni ile mücadele etmemekte tam tersine ilgiyi başka yönlere dağıtma işlevi görmektedirler.

Kazdağlarındaki zeytinlikleri keserek yaptıkları evlerinden çıkarak  Kazdağları ile ilgisi olmayan yerlerdeki altın madeni araması için ülkeyi ayağa kaldıranlar ülkemizin ve şehrimizin dramıdır aslında.

CHP’li İmar Rantçılarının İki Yüzlü Algı Yönetiminden Kurtulmalıyız

Türkiye ve Balıkesir CHP kitlesinin bu ikiyüzlü algı yönetiminden kurtulamadığı sürece yeşil alanı bol başta olmak üzere kamuya bırakılan sosyal sonatı alanları bol bir şehirleşme yapabilmesi, Kazdağları gibi sahillerin beton yığınına dönüşmesinin önüne geçebilmesi mümkün değildir. Ülkemizin sahilleri hızla betonlaşmışsa sorumlusu elbette o yörenin yerel Yönetimidir.

Demografik Yapıyı Değiştirerek CHP Belediyelerinin Devamını Sağlıyorlar

CHPlilerin oluşturduğu Rant Düzeni paydaşları aynı zamanda o beldelerin demografik yapısını da değiştirmek için bilinçli bir çalışma yapmaktadır. Bunun sebebi bu ‘İmar Rant Düzeni’ nin devamı için CHP’li Belediyelere ihtiyaç olmasıdır.

CHP’li üst düzey yöneticilerin emlak komisyoncusu gibi davranması zenginleşme ile birlikte sahildeki arsa, konut alıç kitlesinin bilerek planlayarak seçilmesinin sahil beldelerinin demografik yapısının değiştirilmesi sonucunu da doğurmaktadır.

Büyükşehir Belediyesi CHP’nin Foseptik Belediyeciliği ve Rant Düzenini Sona Erdiriyor

Edremit’teKazdağları, Erdek’te Kapıdağı, Burhaniye ve Ayvalık’ta Madra Dağı ve Balıkesir’in sahil şeridi doğa harikası alanlardan oluşmaktadır.

Yıllardır CHP’li Belediyeler tarafından kanalizasyonu bile yapılmayarak foseptiğemahkum edilmiş olsalar da, vahşi depolama ile çöp dağları oluşturmuş olsalar da, arıtma yapmayarak doğayı, denizi kirletmişlerse de, Binpınarlı diye anılan Kazdağları beldelerini, Kapıdağının beldelerini Cundasıyla Madra Dağıyla Ayvalık’ı susuzluğa mahkum etmişlerse de, yollarını bile yapmayarak geri bırakmışlarda, vahşi İmar Planlarıyla Betonlaştırmışlarsa da Büyükşehir Belediyemiz CHP’li sahil Belediyelerinin bu ihmallerinin oluşturduğu sorunları birer birer çözmektedir.

Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz en kısa zamanda 1/500lik Planlarını tamamlayarak CHP’li Belediyelerin bu güne kadar uyguladığı bu günlerde son fırsatlardır diyerek uygulamaya çalıştığı Vahşi İmar yapılaşmasını dolayısıyla Rant Düzenlerini tarihin tozlu raflarına kaldırmış olacaktır."

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2021, 18:30
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER