Kızılay Edremit Şubesi’nden Deprem Bölgesine Yardım

Kızılay Edremit Şubesi’nden Deprem Bölgesine Yardım

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere birçok kentte hissedilen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası Türk Kızılayı Edremit şubesi de hemen teyakkuz durumuna geçti. Deprem ilk dakikalarından itibaren Şube Başkanı Himmet Bora öncülüğünde harekete geçen ekip, depolardaki gıda ve barınma malzemelerini hızlı bir şekilde tıra yükleyerek, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıkardılar.

Türk Kızılay Edremit Şube Başkanı Himmet Bora, “Acımız çok büyük. Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Kızılay Edremit Şubesi olarak deprem bölgesine gıda ve barınma malzemelerini hazırlayarak yola çıkardık. Kızılay Genel merkezimiz ise Türkiye'nin 9 afet bölge müdahale merkezinden çadırlarımızı ve tırlarımızı 7 vilayetimize sevk ettiler. Dolayısıyla Kızılay lojistik ekiplerimiz ve afet ekiplerimiz sahaya bütün kapasitelere ile seferber oldular. Depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşlarımız:

Türkiye Kızılay Derneği Edremit Şubesi

Hesap Numarası:109-1868-6439

IBAN: TR750001000109000018686439

ZİRAAT BANKASI Edremit hesabına para yatırabilirler” dedi. Başkan Bora ayrıca deprem bölgesindeki yaralılarımız için kan ihtiyacı olabileceğinden, tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet etti.

Öte yandan Türk Kızılay Afet Operasyon Merkezi'nde Genel Başkan Kerem Kınık başkanlığında toplanan Türk Kızılay ekipleri, deprem bölgesindeki arama kurtarma ve koordinasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2023, 17:23

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER