Mehmet Ertaş:  "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Vatan İçin Canlarını Feda Eden Tüm Şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz "dedi

Ertaş, Zeytinli Şehitliğinde Yatan Şehit P. Uz. Çvş Ali Sarı'yı unutmadı...

Mehmet Ertaş:  "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Vatan İçin Canlarını Feda Eden Tüm Şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz "dedi

“Ülkemizin ve dünyanın kaderini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde; işgalcilere geçit vermeyen aziz şehitlerimizi, milletin yaralı bağrında bağımsızlık umudunu yeşerten Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz”

Edremit Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıldönümü etkinliklerine Cumhuriyet Halk Partisi Edremit Belediye Başkan Adayı Mehmet Ertaş; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Edremit İlçe Başkanı Av. Emin Yalçıntaş ve Belediye Meclis Üyesi Adayları ile birlikte katıldıklarını söyleyerek, “Vatan müdafaasında canını hiçe sayan ulusal bağımsızlığımızın baş kahramanları, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıldönümü programı kapsamında, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Sarı'yı Zeytinli’de bulunan kabri başında andıklarını dile getiren Ertaş; “ Vatan müdafaasında şahadete eren hiçbir vatan evladımızı unutmayacağız. Bugün Ayrıca, Havran Kocaseyit Köyü’nde bulunan Seyit Onbaşımızın kabrini ziyaret edip, aziz ruhuna dualar okuduk. O’nun sırtlayıp attığı yalnızca 276 kiloluk bir top mermisi değil, bir ulusun bağımsızlığının simgesidir” diye konuştu.

 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Edremit Belediye Başkan Adayı Mehmet Ertaş bir mesajı yayınlandı.

Ertaş; “Bundan tam 109 yıl önce, yalnızca Çanakkale’nin ve ülkemizin değil, dünya tarihine geçmiş olan Çanakkale Savaşlarının seyrini değiştiren, milli mücadele ateşinin de yakıldığı 18 Mart Deniz Zaferimizin yıldönümündeyiz. Zafer;

109 Yıl önce bu topraklarda dökülen kanları, bu topraklar için toprağa düşen yiğitleri, o Mehmetçikle birlikte elinden her ne geliyor ise ortaya koyan cefakâr millet fertlerini anlayan, minnet ve şükran duyan, unutmayan ve hatıralarını yaşatanlarındır; Çanakkale ruhunu bilip koruyanlarındır.

Gurur ve minnet dolu tüm hislerimle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferimizin 109. Yıldönümünde, başta Anafartalar Kahramanı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, vatan için canlarını ortaya koyan isimli isimsiz tüm kahramanlarımızı rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum” dedi.

Ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2024, 17:39

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER