Sağlam Birey Sağlam Toplum

Sağlam Birey Sağlam Toplum

Yeşilay Balıkesir Şube Başkanı Ömür Akyıldız Eroğlu, yönetim kurulu üyeleri ve çalışmalara katılan gönüllü öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

Toplum yararını gözeten, sağlıklı bir toplum için yürütülen faaliyetlere destek olan İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Necatibey Eğitim Fakültesi ve Çağış Kampüsü'nden gönüllü öğrencilerin bulunduğu, "Bağımlılıkla Mücadele" kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülen ve planlamaya alınan çalışmaları görüşmek üzere gerçekleştirilen ziyarette; gençlerin çalışmalara katılmasıyla akran ilişkileri ve dayanışması neticesinde daha verimli sonuçlar alındığı, daha güçlü faaliyetler yürütüldüğü ifade edildi.

Yeşilay Derneği'nin çalışmaları hakkında konuşan Ömür Akyıldız Eroğlu; sağlıklı bir toplum için bağımlılıkların oluşmadan önlenmesinin büyük önem taşıdığını, gelecek nesillerin daha sağlıklı olması için gençlerimizin hayatına dokunmak istediklerini, "Yeşilay" olarak bu bakış açısıyla pek çok proje hayata geçirdiklerini ifade etti. Çocuklara ve hangi yaşta olursa olsun sağlıklı yaşam konusunda mücadele eden insanlara temas ederek onların yaşam boyu taşıyacakları güzel alışkanlıklar edinmelerini hedeflediklerini belirtti.

Sağlam birey ve sağlam toplum vurgusunun yapıldığı ziyarette değerlendirmelerde yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Geleceğimizi temsil eden gençlerimiz hayata pırıl pırıl bakıyorlar. Bazen belli talihsizlikler olabiliyor. Bu süreçte kritik bir önem arz eden Yeşilay'ın çalışmaları ve bilinçlendirme faaliyetlerini öğretmenlerimizle iş birliği içerisinde yürütüyor, Müdürlüğümüz tarafından çalışmaları destekliyoruz. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan öğrencilerimizin bu projelerde yer almaları neticesinde dünyayı farklı yorumlayıp farklı bir bakış açısıyla hayatı yaşayacaklarına inanıyor, onları toplum yararını gözeten faaliyetlerde gönüllü olarak yer almalarından dolayı tebrik ediyorum." diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yapmış oldukları çalışmalardan ve çalışmalara gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı Yeşilay Balıkesir Şube Başkanına, ekibine ve gönüllü olarak faaliyet gösteren öğrencilere teşekkürlerini iletip, sağlıklı bir toplum için gerçekleştirilen proje ve iş birliği çalışmalarında desteklerini her zaman sürdüreceklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2023, 17:39

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160