Sarıkız Efsanesi Güre’de Yeniden Doğdu

Sarıkız Efsanesi Güre’de Yeniden Doğdu

7 Mayıs Türkmen’lerinin Ritüellerinden Tahta Kuşlar ve Hacı Aslanlar mahalle Mezarlık buluşmalarında “”Bizim ölenlerimiz yoktur Ziyaretlerine geldik”” diye adlandırılan özel günü ve 17 Ağustos Sarıkız törenlerini halkımıza Şenlik değil, kutsal bir anma töreni oluşunu hatırlatabilmek amacıyla ve özellikle Fotoğraf sanatçılarını bu günlerde daha saygın ve izinli çekimler yapmalarını hatırlatan ve ilk kez Minyatür Sanatı ile Sarıkız öyküsünü Güre Kazdağları Müzesinde Resim ve Fotoğraf kardeşliği ile sanatsever dostlarımıza bu Cuma günü buluşturuyoruz.

Körfezimizde Sarıkız soyut eserleri ile Merhum Duayen Ressam Hocamız Özdemir Yemenicioğlu hocamızın el verdiği en değerli öğrencisi Serhan Güzey Kerestecioğlu aklınıza ğelebilir veya yıllar önce Türkiye’mizde ilk kez 1726 zirvede Resim ve Fotoğraf kardeşliği olarak “”Kazdağıları ve Sarıkız” sergisinin iki kahramanı Serhan ve Haşmet aklınıza gelebilir ve özellikle Bu günkü Edremit Belediye Başkanımız Mehmet Ertaş ve Kaymakam Ali Sırmalı anısını hatırlayanlarımız olabilir fakat bu sergi eserleri çok farklı çünkü Minyatür sanatı ile fotoroman şekline yönlendirilmiş ve Türkmen milli giysili fotoğrafları ile bütünleştirilmiştir ve Duayen Yazar Sevsen Aslantepe Söyleşi ve Kitap imza günü ile renklendirilmiştir,

Minyatür Eserler Ayvalık’ta yerleşmiş Prof.Dr. Olcay Kıncay, ın bir yıllık çalışması ile sonuçlanmış ve Yıllarca İstanbul’da eğitim aldığı minyatür sanatçı hocalarının da takdirini alan eserler gerçekleşmiştir.

Fotoğraflar, körfezimizde yıllarca Fotoğraf sanatında eğitmen olan, sanat dostlarına katkı olarak Basın çalışmalarında yararlı olmayı ilke edinen Fotoğraf koçu Haşmet Demir bil. in eserlerinden oluşuyor,

Duayen yazarımız Sevsen Aslantepe, Üsküdar Kız Lisesi mezunudur. Özel kurumlarda İngilizce öğretmenliği yapmıştır. Dış İşleri Bakanlığı’na bağlı bir vakıfta Yabancı dilde yayınların editörü idi ve 2004 yılında aynı kurumdan emekli olup Ayvalık yaşamında Derneklerin ve söyleşilerin cefakâr ablası olarak ve özelliklede Ayvalık Magazin yerel derginin yazı işleri müdürlüğü devam ederken birçok şiir ve romanları ile kalplerimizi fethetmiştir.

Cuma günkü açınılışı Edremit Belediye başkanımız Mehmet Ertaş Zirveden sonra Deniz kenarında açma sürprizini gerçekleştirirken. Sunumları Tiyatro yazarı ve oyuncu Nil Karataş yönlendirirken Açılış kurdelesine geniş bir sanatsever dostlar katılımı ile gerçekleştirirken, Ev yapımı orijinal menülerimiz ile açılış kokteylimiz gerçekleştirilecektir.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2024, 13:12

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER