"Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın onurumuzdur"

"Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın onurumuzdur"

Balıkesir'in Edremit Lisesi Mezunları Derneği tarafından Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesinin isminin değiştirilmesi için mahkemeye müracaat edilmesine tepkiler gün boyu sürdü.

Türk Eğitim-Sen 2 nolu Şube Yönetim Kurulu'da okul önünde açıklamada bulunarak, "Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın onurumuzdur" açıklamasında bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Şehitliği ve şehitleri aziz kabul eden bir milletin evlatları olarak bugüne kadar bölücü teröre 150’den fazla kurban vermiş bir camianın mensuplarıyız. Eğitim camiası başta öğretmenler olmak üzere iki görevi daima öncelikli tutar. Birincisi ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza eğitim ve öğretim vermek ikincisi de bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün sembolü olan ay yıldızlı al bayrağımızı yurdun her köşesinde dalgalandırmaktır.

Öğretmenler duyarlı insanlardır. Toplumsal konulara duyarsız kalmazlar. Eğitim ve şehitlik de birer toplumsal konudur. Bugün burada basın açıklamamıza konu olan da bir eğitimci şehit olan Şehit Öğretmen Aybüke YALÇIN’dır.

Aybüke YALÇIN, bu önceliklerimizin peşinde ülkesi ve milleti için bayrağı için Batman da mücadele ederken eli kanlı PKK bölücü terör örgütünce ömrünün baharında şehit edilmiştir. Vatanseverliğini her dönemde gösteren Edremit halkı KocaSeyit Şehit Hamdibey gibi değerlerine nasıl sahip çıktığını tüm ülkeye göstermiştir. Bu böyle iken bazı kişilerin neye ve kime hizmet ettiği belli olmayan bu eylemleri günlerdir ülkemizde Edremit halkını rahatsız edecek şekilde ortaya çıkmıştır.  Edremit Lisesi’nin adının daha önce Edremit Körfez Anadolu Lisesi yapılırken ad değişikliğine karşı çıkmayanların bugün şehidimizin adının verilmesi nedeni ile karşı çıkmasını da düşündürücü buluyoruz. Karşı olunanın ad değişikliği mi olduğu yoksa Şehit Şenay Aybüke YALÇIN adı mı olduğunu tarihe not düşülmüş bir soru olarak bırakıyoruz.

Şenay Aybüke YALÇIN ve diğer şehitlerimizin adı en güzel şekilde yaşatılmalıdır. Bu nedenle ailesinin de talebi ile mezun olduğu liseye adının verilmesini yerinde buluyor ve destekliyoruz. Buna vesile olan Edremit Kaymakamlığına ve Edremit İlçe Müdürlüğüne  teşekkür ediyoruz. Bu adın verilmesine karşı çıkılmasını da doğru bulmuyoruz.

Şenay Aybüke YALÇIN adının tabeladan kaldırılması talebi ile hareket edenleri, yeniden değerlendirme yapmaya davet ediyor ve Allah katında nurlanan şehidimize sonsuz rahmet diliyoruz. Ruhu şâd, mekânı cennet olsun."

(Emre Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2021, 00:00
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER