Türkiye'nin İlk Madencilik Lisesi Nitelikli İş Gücü Yetiştiriyor

Balıkesir'de meslekî ve teknik eğitim veren kurumlarımız; ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan öğrencilerimizin hem teorik hem de pratik eğitimler ile ilgi alanlarında meslek sahibi olmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda başarılı proje ve çalışmalarla ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan nitelikli iş gücü yetiştiriyor.

Türkiye'nin İlk Madencilik Lisesi Nitelikli İş Gücü Yetiştiriyor

Her kademe ve türden okullarımızı ziyaret ederek Balıkesir eğitim ailemizle bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı; ülkemizin kalkınmasında ve refahında büyük rol oynayan meslekî ve teknik eğitim veren kurumlarımızı da özellikle ziyaret ediyor. Bu bağlamda; İvrindi ilçemizde Türkiye'nin ilk madencilik lisesi olan Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Müdürümüz; teorik derslerinin yanında laboratuvar ortamında ve üç boyutlu simülasyon sınıflarında tam donanımlı yetişen öğrencilerimizin uygulamalı çalışmalarına ortak oldu.

Anadolu Meslek, Anadolu Teknik ve Uluslararası Öğrenci Programı dallarında eğitim verilen okulumuzda, öğrencilerimizin teorik derslerinin yanı sıra maden, fizik, kimya-biyoloji ve VR laboratuvarlarındaki uygulamalı çalışmalarını da gözlemleyen Müdürümüz Ali Tatlı; öğrencilerimizin "Metaverse" (Sanal Evren) sınıfında 3 boyutlu simülasyonlarla maden sahasındaymış gibi çalıştığı derslerine katıldı.

Ziyaret çerçevesinde; Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Türkiye'nin 51. AR-GE Merkezi olarak oluşturulan okulumuzda imalatı yapılan kaya tuzu, katkısız sofra tuzu, bentonit ile hazırlanan nem alıcı tabletlerle poşet imalatı, VR gözlükleriyle simülasyon ortamı tasarımı hakkında öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından Müdürümüze bilgi verildi.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali Tatlı, "Okulumuz özellikle maden sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilerimiz için önemli fırsatlar sunuyor. Öğrencilerimiz derslerde gördüğü teorik eğitimleri maden laboratuvarında pekiştiriyorlar. Artırılmış gerçeklik teknolojisi; okulumuzda eğitimin kalitesini artırırken aynı zamanda öğrencilerimizin daha hızlı öğrenmelerine ve daha iyi sonuçlar elde etmelerine olanak tanıyarak iş hayatına daha hazır ve emin bir şekilde adım atmalarını sağlıyor. Öğrencilerimiz; madencilik sektöründe kullanılan teknikler, araçlar ve ekipmanlar hakkında uzmanlaşıp mezun olduklarında sektördeki işverenlerin dikkatini çekerek bu sektörde başrol olacaklar." ifadelerini kullandı

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023, 13:47

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER