Depremzede Öğretmenin İsmi Kütüphanede Yaşatacaklar

Depremzede Öğretmenin İsmi Kütüphanede Yaşatacaklar

33. Kütüphane İskenderun’a

Ulusal kelebek Projesi kapsamında 10 yıldır Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde 32 kütüphane kurulmasını sağlayan Kariyer Koçu Yelda Yolay, kampanya kapsamında 33. Kütüphaneyi deprem bölgesindeki İskenderun’da Cumhuriyet İlkokulu’nda kuruluyor. Kütüphaneye, depremde hayatını kaybeden Denizlili öğretmen Şeyma İyiol’un ismi verilecek.

Depremde hayatını kaybeden Denizlili öğretmen Şeyma İyiol’un ismini taşıyacak olan kütüphaneye destek sağlamak için Forum Çamlıkta, “Ben De Varım” Resim Sergisi ve Kitap Toplama Etkinliği düzenlendi.  Etkinliğe Denizlililer yoğun ilgi gösterdi.

Ulusal kelebek Projesi’nin kurucusu ve Kariyer Koçu Yelda Yolay’ın düzenlediği etkinlikte Hatay Akademi Orkestrası bir konser verirken, PAHOY Tuana Dans Okulu işbirliğiyle bir de tango gösterisi düzenlendi. Yelda Yolay’ın oğlu Arda Kazanoğlu da, piyano ile Türk Marşı’nı çalarak etkinliğe destek verdi. Etkinlik sonrasında açılışı yapılan resim sergisinde ise, Pamukkale Üniversitesi ve hakkı dere köylü Güzel Sanatlar lisesi öğrencilerinin, Yelda Yolay’ın “Ben De Varım” kitabındaki aforizmalardan esinlenerek yaptıkları resimler yer aldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Merkez efendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın da katıldığı etkinlik kapsamında, Denizlililer Şeyma öğretmen adına kurulacak kütüphane için kitap, depremzede çocuklar için de oyuncak bağışında bulundular.

Etkinlikte bir konuşma yapan Yelda Yolay, “Depremzedelere umut olmak istedik, çocuklara kitap ve oyuncak desteği sağlamak istedik. Bu konuda bir farkındalık yaratmak istedik. Denizli bu konuda gerçekten çok duyarlı.  Türkiye çok duyarlı. Türkiye’nin başka yerlerinden de telefonlar aldım. Kampanyaya destek olan herkese teşekkür ediyorum. Kitapları mayıs ayı içerisinde İskenderun’a götürerek Şeyma İyiol öğretmenimizin adını yaşatacak olan kütüphanemizi kuracağız” diye konuştu. 

Daha sonra etkinliğe katılanlar Yelda Yolay’ın, “Sesimi Duyan Var Mı?” sorusuna hep bir ağızdan “Var” diye cevap vererek deprem konusundaki duyarlılıklarını ortaya koydular.

Ulusal Kelebek Projesi

2013 yılında bir kültür aktarım projesi olarak “Ulusal Kelebek Projesi”ni başlatan Yelda Yolay, proje kapsamında bugüne kadar 32 kütüphane kurulmasını sağladı. Yaklaşık her 4 ayda bir kütüphane kurulmasına önayak olan Yolay, deprem nedeniyle bu kez rotayı İskenderun’a çevirdi. Depremden önce İskenderun’da bir kütüphane kurulmasını sağlayan Yelda Yolay, depremin yaralarını bir nebze sarabilmek amacıyla yine İskenderun’a bu kez Cumhuriyet İlkokulu’na kütüphane kurulmasına önayak oldu.

Kariyer koçu olarak 10 yıldır bireysel ve kurumsal hizmet veren Yelda Yolay’ın; Kafka Yayınevi’nden çıkan “Kelebeğim Olur Musun?” ve “Ben De Varım” isimli iki kitabı bulunuyor. Yolay, kütüphane kurduğu beldelerde aynı zamanda kitap bağışı karşılığı başarı ve özgüven konusunda kariyer seminerleri veriyor.

İmza günlerinde kendi kitaplarımı 3 kitap bağışı karşılığında veren Yelda Yolay,kitaplarımın internet satışından da para almayıp onun yerine kütüphanelere bağışlanmak üzere kitap alıyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2023, 10:46

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER