Almanya'dan Selam Var

Almanya'dan Selam Var

Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan yazarlar gurubu 17-20 Mart 2023 tarihleri arası Kuzey Ren Vista’ya (NRW) Eyaletinin maden Şehri olan Gelsenkirchende bir araya geldiler ve AYTG Edebiyat ödülü, Almanya’da yaşayan Edremit’ti Ersin BİLGE, ye verildi.(Türkiye’den öğretmen Mustafa Özdemir ve Parlamenter Dr.Lale Akgün  ödül günü ilk kutlayan dostları oldu.)

(Sn Ersin Bilge ,”Eşekle Gelen Dostoyevski “kitabınızla, Türk edebiyatını zenginleştirdiğiniz, Türkiye’de köylerde kitap sevgisini geliştirmek, yoksul çocukların okumalarına yardımcı olmak için yaptığınız örnek çalışmalar nedeniyle ATYG Edebiyat Ödülü. Nü hak ettiniz. Size bu ödülü vermekten şeref duyarız başarılar dileriz… Nevin Lutz – Kemal Yalçın )

Almanya’ da sık sık ziyaret eden basın dostları, bu mutlu günü telefonlarıyla anında görüntülü kutladılar….İsmail Saymaz, Barış Pehlivan, Necdet Şaraç,Ali Haydar Fırat, Barış Yarkadaş…….

Öncelikle kısaca anılarından kendisini tanıyalım düşüncesindeyim,(Yaz tatillerinin altınkum sahilindeki evinde geçirip-edremit kitap fuarına yıllardır katılıyor)

Ersin Bilge 1963 yılında Erzincan’ın Çayırlı ilçesi, yukarı Kartallı köyünde doğdu. Yukarı kartallı köyünde ilk okulu, orta ve lise öğrenimi Erzincan ve Anadolu Üniversitesinde İşletme okudu.

Kamuda Maliye bölümünde görevinden istifa ederek, Almanya’ da fabrikalarda işçi olarak çalışırken, İlk okul yıllarında öğretmeni ile yaşadığı, ”Neden dersini yapmadın. Ödevin nerede ”sorusuna ,”Bende kalem defter yok öğretmenim ”cevabına kızan öğretmeni “Seni eşek sudan gelinciye kadar döverim ”ve annesinin “öğretmene söyle ya eşek sudan dönmezse” cevabı kulaklarında yankılanıyor.

 Anılarından yarım yüz yıl geçmesine rağmen Anadolu’nun pantolan’ı yamalı köy çocuklarının özlemini, yaşam sorunlarını asla unutmadı ve önceleri kendi olanaklarıyla kitap ,kırtasiye malzemesi toplayıp bir eşek sırtında doğu-batı,Alevi,Sünni ve Türk-Kürt demeden çocuklara eşek sırtında dağıtıma başladı, ve bu sevki yumağı çığ gibi büyümeye arkadaşlarından destek görmeye başladı

Kitabının şu an 5.baskısı gerçekleşirken, bu güne kadar 6 binin üzerinde köy çocuğuna ulaştığını

Kıvanç duydum ama tarafıma layik görülen bu onurun yalnız bana ait olmadığını bir kez daha belirtmek isterim.

Beni onurlandıran bu ödülü,Türkiye’mizdeki yoksul köy çocuklarına, olanakları kısıtlı gençlerimize. Destekleri ile can suyu ikram eden. Hazır lokmalar sunan Avrupa’da yaşayan değerli dostlarıma,

Projemde bana sınırsız destek olan sevgili eşimi , çocuklarımı ,gelinim ve torun umuda  pay ettiğimi belirtmek isterim..(onlar benim hayatımın güneşleridir.)

Bu mutluluğu bizlere yaşatan Avrupa Türkiye’li yazarlar gurubuna ne kadar teşekkür etsem azdır.

Kitabımın düzenlenmesinde basımına kadar beni teşvik eden, görüşleriyle cesaretlendiren, teşviklerini hiçbir zaman esirgemeyeni Gazeteci dostum İsmail Saymaz ile editörlüğünü yapan yazar dostum İsmail Demirtaş’a ayrıca teşekkür ederim.

Avrupa, da şöylesi programlarımı ve kitabımı okurlarıma ulaştırmakta en büyük desteği sunan AKM’lerimize candan şükranlarımı sunarım. Edremit’teki dostlarıma  ve özellikle Havran-Fazlıca köy İlk okulundaki pırlanta gülen yüz öğrencilere sevgi ve saygılarımla selam olsun.

Ersin Bilge-Almanya  30 Mart 2023

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2023, 17:56

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER