CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Akbelen direnişine destek verdi ; “Bu direnişi Türkiye'nin dört bir köşesinden bir çığlık olarak yükseltmek zorundayız.”

​​​​​​​CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki ağaç katliamına karşı vatandaşların ve çevrecilerin başlattığı direnişe destek verdi. CHP’li Sarı, Akbelen’den seslenerek, “Halkımızı, toplumumuzu, geleceğimize dair duyarlılığı olan her vatandaşımızı bu mücadeleye ortak olmaya, bulunduğu noktadan bu direnişe destek vermeye davet ediyorum. Bunu hep birlikte çözebiliriz. Bunu hep birlikte aşabiliriz. Bu direnişi Türkiye'nin dört bir köşesinden bir çığlık olarak yükseltmek zorundayız” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Akbelen direnişine destek verdi ; “Bu direnişi Türkiye'nin dört bir köşesinden bir çığlık olarak yükseltmek zorundayız.”

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki direniş 10’uncu gününde de sürdü. Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de iki termik santral için maden ocağı açılmak istenen Akbelen Ormanı'ndaki yıkımın engellenmesi için süren direnişe CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı destek verdi. Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdıklarını, Dalı günü Akbelen Ormanı gündemiyle toplanılacağını söyleyen CHP’li Sarı, şunları söyledi:

“Ormanlık alan tam anlamıyla yok edilmiş durumda. Burada da rant uğruna, para uğruna yandaş firmalara destek olabilmek adına her bir değerimiz yok ediliyor. Ormanlarımız, toprağımız, suyumuz, ülkemizin her bir değeri acımasız bir şekilde yok ediliyor. Burada yaşanan, ekonomik soykırımın ağır faturasıdır! Bu ağır faturayı vatandaşlarımızla birlikte ödüyoruz. Yaşanılan bu yıkım, bu talan, bu katliam ilk değil sonda olmayacak! Çünkü iktidardakiler yapmış oldukları bu yıkımın, ekonomik soykırımın faturasını bize ödetiyorlar. Hep birlikte dur demezsek, bir arada olmazsak, bu sürece direnmezsek yaşayacak bir karış toprağımız dahi kalmayacak.”

CHP’li Serkan Sarı, duyarlı olan tüm kesimleri direnişe destek vermeye davet ettiğini belirttiği çağrısında, “Halkımıza, toplumumuza, geleceğimize dair duyarlılığı olan her vatandaşımızı bu mücadeleye ortak olmaya, bulunduğu noktada bu direnişe destek vermeye davet ediyorum. Bu direnişi Türkiye'nin dört bir köşesinden bir çığlık olarak yükseltmek zorundayız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2023, 17:22

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER