Cumhuriyetimiz 98 Yaşında

Cumhuriyetimiz 98 Yaşında

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Törenlere AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katılarak, Cumhuriyet coşkusu ve heyecanına ortak oldular.
Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulü ile başlayan törenler, Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı okunmasıyla başlayan törende, protokol halkın bayramını kutladı. Ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Ahmet Odabaş yaptı. Sonrasında, Cumhuriyet şiirleri okundu ve okullarda düzenlenen Cumhuriyet konulu yarışmalarda derece alan öğrencilere ödül takdimi yapıldı. Folklor ekibinin yöresel halk oyunları gösterisinin akabinde de resmi geçit töreni düzenlendi ve tören son buldu.
AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, yaptığı açıklamada “Bugün, Büyük Önderimiz Atatürk’ün eşsiz dehasının eseri olan Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü kutlamanın haklı gurur ve onurunu yaşamaktayız. Temel amacımız, Cumhuriyetimizi korumak ve yüceltmek, ülkemizi Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmaktır. Cumhuriyetimizi var eden değerlere daima sahip çıkacağız ve Türkiye'yi evrensel değerlerin yol göstericiliğinde hep beraber yarınlara taşıyacağız.  Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarımızı saygıyla anıyorum” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER