Edremit ADD Türk Sanat Müziği Korosu Gerçekleşti

Edremit ADD Türk Sanat Müziği Korosu Gerçekleşti

Atatürk yaşamı boyunca Sanatçıya ve müziğe çok değer vermiştir. Toplantılarında Rumeli türkülerini çok sevmesine rağmen Dünya üzerindeki her türlü müziği zevkle dinlemiş ve fikir beyan etmiştir. Türk Sanat Müziğinin gelişmesini, yerli çalgılarımızı kullanarak. Tüm dünyada dinlenilebilecek bir müzik yaratılmasını, özel bir kimliğinin korunmasını, gençlerimize tanıtılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılması için önemli girişimlerde bulunmuştur.

Atatürk’e göre Hayatın kendisi müziktir ve müzik hayattın Ruhu, Sevinci ve Her şeyidir. Bestedeki kelimelerin okunma anında duyusal ifadesi üzerine çok durulmasını önermiştir…

2023 yılı Edremit körfezimizin bence en önemli anısı, Edremit ADD derneğimizin Onur Delil oğlu başkanlığında ve özverili yönetim arkadaşları ile renk katarak. Binanın modern tadilatı. Atatürk büstü ve sevgi seli olarak yapılan devam eden ziyaretler ve Gürbüz Günday dostların vefatı hüznü yanı sıra TSM Cumhuriyet Korosunun Mehtap Tacir sorumluluğunda özverili. Heyecanlarla gerçekleşmesi…

Gelişmeleri gururla izlerken.1999 körfez depreminden sonra Örendeki evime yerleştiğim yıllarda ,Dr.Recai, bey,Beden öğrt.Ali bey ve Askeriyenin Ast solisti Hikmet Bey ile tanışıp  beni ısrarla,ADD ye getirip İzzet EĞE tanıştırmaları , yaptığımız sohbetler ve müzik geceleri canlandı gözümde, sonra KAFDER –Fotoğraf eğitimleri.Sergiler.Geziler ve Metin Hatan yürüyüş gurubu ile Bağ yüzü Atatürk heykelinde piknik anıları bir bir gözümün önünden sinema şeridi gibi   geçerken yıllara hayret ediyorum…….(zaman şu an, geçmiş gelmiyor, gelecek meçhul, Mutluluk için egolara ne gerek var)

Pazar günü ADD Kültür Merkezi Konferans Salonu, nun kalabalık oluşu beni çok mutlu etti. Yıllarca tanıyıp İstanbul kültürü ile Müzik ve İŞ yaşamlarındaki prensipli ve özverili anılarını takdir ettiğim (Mehtap Tacir) tüm sorumlulukları üstlenerek TSM Cumhuriyet Korosunu gerçekleştirmesini gururla izledim.(tabi birçok dostla tanışmak. Ekrem Şafak dostumla hasret gidermek, Mehtap hanım yine bir İstanbul kültürü ile yoğrulmuş kendisine asistan seçtiği Saliha dostumuzun çalışmaları ve 6 bayan arkadaşımızın açılış nedeniyle evlerinde hazırladıkları ikramları sunmaları mutluluk vericiydi..)

Türk Sanat Müziğinde sevilen Şef Osman Kemal Durupınar, konuşmasında ilk olarak pirensiplerini ve Katı kurallı devam lılık şartlarını açıklarken, eserleri icra edişimizde ki kelimelerin vurgulama önemini öğrettiği şeklin dışına çıkılmaması için kesin ifadeler kullandı ve eser icra ederken sık sık örneklemeler yaparak yararlı olma mücadelesinde, Kanun destek Orhan Özpekin ve Ritim Saz Refik Özeren ile uyum içindeydi… Beni duygulandıran bir konuda Türkiye’mizin gururu Şair Halil SOYUER. in hit olmuş bir eseri Hanceri Aşkınla Ey Yar,ı  Reportarına almış olması ve ikinci konser hazırlığının Halil Soyuer.in Yunusça gönüllere hitap etmiş,bir zamanların Zeki Müren.Yıldırım Gürses,Avni Anıl.İnci Çayırlı gibi ünlülerin bizlere sevdirdiği  şarklardan hazırlık yapacağı müjdesi beni çok duygulandırdı.

Genelde Edremit körfezimizde yerlisi veya Büyük şehirlerden gelmiş olsak bile 20 yılı geçmiş zaman dilimleri nedeniyle Edremit körfezimizin yerlisi olarak sayılan Emeklilik yaşamlarımıza renk getiren iki uğraş Resim sanatı ve Özellikle Kadın .erkekli gurup oluşturan Müzik çalışmalarımız.da Çeşitli guruplar mevcut fakat ATATÜRK  dernek bünyesinde bu konu ,Müzik dinlemenin hazzı, Koro çalışmaları insanlarımızda olumlu Psikolojik etkiler yaratıp  Mutluluk aşılayacaktır çünkü temsil ettiğimiz isme saygı.sevği ve özlemimiz sonsuzdur.(Mehtap Tacir ve Şef Osman Kemal Duru Pınar ikilisi çok örnek anıları bizlere armağan edecek uyum içindeler….Bulundukları kurum adına başarıların devamını temenni ederim. Kolay gelsin………SALI VE PAZAR  saat 15.00 te buluşmak üzere……..)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER