Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, "Kurban Bayramı tatili 9 gün olsun"

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, "Kurban Bayramı tatili 9 gün olsun"

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED)Başkan Yardımcısı Mehmet İşler , turizmciler olarak Kurban Bayramı tatilinin Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi dokuz gün olmasını istediklerini bildirdi. Ramazan Bayramı’nda hem turizmcinin, hem turizm paydaşı 60 yan sektörün hem de vatandaşın mutlu olduğunu belirten İşler, devletinde önemli bir vergi geliri elde ettiğine dikkat çekti.

VATANDAŞTA SEKTÖRDE DEVLETTE  KAZANACAK

ETİK Başkanı Mehmet İşler ; geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda dokuz günlük tatil kararıyla 35 milyon insanımızın yer değiştirdiğini, ekonomiye 100 milyar liralık ek hacim yaratıldığını, bu yoğunluğa rağmen trafiğin rahatladığını, kazaların azaldığını, turizmcinin, turizmciyle birlikte hareket eden 60 sektörün ve devletin kazandığını söyledi.

KARNE BAYRAM VE TATİLLE SEVİNÇLER KATLANACAK

Mehmet İşler; “Kurban bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılmasını istiyoruz. Biliyorsunuz geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda hükümetimiz bayram tatilini dokuz güne çıkarttı. Bu ekonomiye son derece önemli bir katma değer  sağladı. 35 milyon vatandaşımız gerek özel araçlarıyla ve gerekse toplu ulaşım araçlarıyla yollara çıktı. Ama tatil aralığının geniş olması ayrı günlere plan yapabilme ve yola çıkabilme olanağını sağladı.  İstanbul gibi büyük şehirlerimizden giriş çıkışlarda trafik rahatladı. Vatandaşlarımız önce akrabalarına giderek hasret giderdi. Ardından tatillerini yaptı.  Turizm sektörüyle birlikte altmış yan sektör bundan nasiplendi. Ekonomiye ciddi bir katma değer sağlandı. Sadece Ramazan Bayramı tatili ekonomimize 100 Milyar Türk Lirası dolayında bir ek hacim sağladı.”

EKONOMİMİZİNDE İNSANIMIZINDA BUNA İHTİYACI VAR

“ Şimdi önümüzde Kurban Bayramı var. İnsanımızın yine böyle bir araya ihtiyacı var. Geçtiğimiz yıldan beri  önemli süreçler atlattık. Depremden, seçimlerden, bunların ekonomiye olumsuz etkilerinden geçtik. Bu yaz sezonu için dış pazardan gayet iyi ve yoğun talep geliyor. Rezerv satışlarımız çok iyi gidiyor. Temmuz Ağustos’ta otellerde yer bulmak çok zor olacak, bulunsa da fiyatlar çok yüksek olacak gibi görünüyor. Kurban Bayramı tatili vatandaşlarımız için ekonomik yaz tatili anlamında bir son fırsat anlamını taşıyor. Okullar kapanmış olacak. İnsanlarımız hem karne sevincini, hem Kurban Bayramı’nı birleştirerek çifte bayram yaparken, yaz tatiliyle bu mutluluklarını katlayacaklar. Turizmde yaşanacak doluluklar istihdamı da arttıracak. Özetle, bayram tatilinin dokuz güne çıkarılması, insanımızı da trafiği de rahatlatacak, kazaların azalmasını sağlayacak.   Turizmciye ve turizmle ilişkili altmış yan sektöre kazanç sağlarken, bu devlete de  KDV ve vergi geliri olarak yansıyacak.  Ekonomimizin buna ihtiyacı var. Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetimizin bu konuda vakit geçirmeden bir karar alarak vatandaşlarımıza şimdiden planlarını ve rezervasyonlarını yapabilme imkanı sağlamalarını istiyoruz “dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2024, 13:52

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER