Egemakgöç'den Makedonca Eğitim

Egemakgöç'den Makedonca Eğitim

Ege Makedonya Göçmenleri Derneği (EGEMAKGÖÇ) Makedonca dil eğitimi kursları düzenledi. Dernek başkanı Mustafa Kemal Uzunkaya, dernek üyelerine ve Makedonya’da eğitim görmek isteyen öğrencilere yönelik olarak düzenledikleri kurslarda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir ilgi yaşandığını söyledi.

Makedonca etüt çalışmasına 75 kişinin katıldığını ve kayıtları dondurmak zorunda kaldıklarını ifade eden Uzunkaya, “Amacımız toplumumuza faydalı olmak Makedonca öğretmenimiz Kamuran Arslanovski bu konuda çok değerli bir eğitmen. Etüt çalışmamıza yoğun ilgi ve istek olunca, sadece bir gün olarak programladığımız çalışmayı zorunlu olarak Cumartesi ve Pazar olmak üzere iki güne çıkardık” dedi.

Dernek olarak topluma neler verebilecekleri düşüncesinden hareketle yola çıktıklarını belirten Başkan Mustafa Kemal Uzunkaya, “Makedonca konuşamayan ya da konuşup yazamayan hemşehrilerimizin olduğunu gördük. Ayrıca son yıllarda K.Makedonya’ya üniversite eğitimi için giden çok sayıda gençlerimizin olduğunu biliyoruz onlara da bir katkımız olsun düşüncesiyle, Makedonca konuşma, yazma ve gramer olarak etüt çalışmasını başlattık” dedi.

Kurslara gösterilen yoğun ilginin kendilerine fazlasıyla memnun ettiğini dile getiren Uzunkaya, etüt çalışmalarının, dört aylık iki bölüm halinde toplamda sekiz aylık bir süreyi kapsayacağını belirtti. Uzunkaya, “Dernek olarak üyelerimize ve Makedonya sevdalısı dostlarımıza kültürümüzü unutturmamak için çalışmalarımıza büyük bir heyecanla devam ediyoruz. Karşıyaka Belediyesi’nin Nergiz Mahallesi’ndeki eğitim salonunda etüt çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Derneğimize salonu tahsis eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2023, 13:01

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER