Egemakgöç Derneği Soruyor, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Makedonya Göçmenlerini Birbirine Düşürmek Mi İstiyor?

Egemakgöç Derneği Soruyor, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Makedonya Göçmenlerini Birbirine Düşürmek Mi İstiyor?

EGEMAKGÖÇ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Uzunkaya konuyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Açıklamada Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay’a soruları var!

 Soruları yönlendirmeden önce ata topraklarından gelecek olan Caşka Belediye Başkanı ve heyeti tabi ki bizlerin de misafiri onlar bizlerin başımızın tacıdır bu böyle bilinmeli.

Şimdi gelelim sorularımıza;

- Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay ile yaptığımız görüşmede ‘Makedonya Kültürel Folklor Festivalini’ siz derneklerin hepsi ile birlikte düzenleyeceğiz demiş ve söz vermiş olmanıza rağmen bir dernekle festivali düzenliyorsunuz. Diğer dernekleri yok hükmünde sayıyorsunuz. Bu uygulamayı yaparken hedefiniz Makedonya göçmenlerini birbirine düşürmek mi?

Yine söylüyoruz Karşıyaka Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın EGEMAKGÖÇ DERNEĞİ ile yaptığı toplantıda bizlere verdiği sözü tutmasını bekliyoruz.

Kamuoyunun dikkatine,

BALKAN GÖÇMENLERİ HEMŞEHRİLERİMİZİN DİKKATİNE ve BİLGİSİNE;

Karşıyaka’mızda "Makedonya Kültürel Folklor Festivali" düzenleneceği, bu bağlamda Makedonya'dan gelecek olan heyetin karşılanması ve görüşmelerde bulunmak üzere "yanımızda olmanızdan büyük mutluluk duyarız" kelimesiyle biten,  Makedonya Göçmenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kadri Altınkalp imzalı davetiye derneğimize ulaşmıştır.

Karşıyaka’mızda hali hazırda faaliyette olan 6 Balkan Göçmenleri Derneğinden olan Ege Makedonya Göçmenleri Derneğimizin aşağıdaki soruları sormak ve yanıtlarını beklemek hakkıdır sanıyoruz.

1- Davetiyenin başlığında yer alan Karşıyaka-Caska-Turgutlu-Makgöç ile ne ifade edilmek istenmektedir?

2- Söz konusu festivali düzenleyenler ve varsa paydaşları kimlerdir?

3- Karşıyaka Belediyesi’ne ait Taypark Bostanlı'da festival açılışı olacağı ve Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'ne "Ahmet Piriştina Balkan Merkezi" olarak ad verme töreni yapılacağı bilgisine göre; Karşıyaka Belediyesi ve Başkanı Sayın Cemil Tugay bu etkinliğin düzenlenmesinde hangi konumdadır?

Sonuç olarak Karşıyaka’mızdaki 6 Balkan Göçmeni Derneği'nden olan Ege Makedonya Göçmenleri Derneği'mize, Makedonya Kültürel Folklor Festivali düzenlenmesi ve Ahmet Piriştina Balkan Merkezi hakkında hiçbir aşamada bilgi verilmemiş, görüşümüz sorulmamıştır.

Balkan Göçmenleri Camiamızın büyüklüğü birilerinin üye sayısının çok oluşu savına asla indirgenemez. Bu bağlamda Karşıyaka’mızdaki 6 dernekten birisinin Balkan Göçmenleri Camiamızın tek başına temsilcisi ve sözcüsü olduğu yaklaşımı asla kabul edilemez. Gelişen son durumun ışığında Karşıyaka Belediyesi’nce tüm derneklere her alanda, oluşumda ve etkinlikte eşit davranılmalı, birilerine ayrıcalık tanındığı algısının yaratılmasına konu olunmamalıdır.

Yukarıda yazdıklarımızdan; Festivalin düzenlenmesine, Makedonya'dan gelen konuklarımıza, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nin Balkan Merkezi olmasına karşı olduğumuz asla anlaşılmamalıdır. Bilakis kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı tüm çalışmalar ve etkinliklerde elimizden geldiğince katkı yapmak, aktif olarak içinde yer almak bizlere her zaman ki gibi onur verecektir. 

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunuyoruz.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 15:51

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER