Sanayi Ağacı Heykeli'nin açılışı törenle yapıldı

Sanayi Ağacı Heykeli'nin açılışı  törenle yapıldı


Elbruz Denge'nin tasarlamış olduğu Sanayi Ağacı Heykeli'nin açılışı yapıldı. 11 Eylül 2021 günü, saat 17.00'da, Datça Sanayi Sitesi girişine konulan 'Sanayi Ağacı' heykelinin açılışı Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, sanatçı Elbruz Denge, Datça C.H.P. Ilçe Başkanı Aytaç Kurt, Datça sanayi esnafı ve Datça halkıyla  gerçekleştirildi. Acilısta kurdela demir kesme makasıyla Datça Beledoye Baskani Gursel Ucar ve Elbruz Denge tarafından kesildi.
Esnaflar bir araya gelerek Sanayi Sitesi"nin girişine bir ağaç heykeli dikilmesini sağladı.
Sanayi Ağacı, Datça Belediyesi’nin onayıyla Heykeltıraş Elbruz Denge tarafından yapıldı,  Datça Belediyesi  heykelin yer alacağı yeşil alanı düzenledi. Datça sanayi esnafı emeklerinin simgesi olan " Sanayi Agacı" nın açılışını coskuyla kutladı. Açılış öncesi keşkek pisırıldi; yenildi. Açılışda  Datca Belediye Baskanı Gürsel Uçar; " Sanatçi Elbruz Denge, Datça Sanayi Sitesi' ne ' Sanayı Ağacı' adlı güzel bir eser yaparak;  kazandırmıstır. Bu guzel yaratıcı eserde emegi gecen sanatcımıza, sanayi esnafına, katkıda bulunan herkese sonsuz tesekkurlerimi sunarım" dedi.
Sanatçı Elbruz Denge, Sanayi Ağacı hakkında şu ifadeleri dile getirdi: 
“Ben yan sanayiyim. Yıllardır sanayi esnafı ile içli dışlıyım. Onları temsil edecek bir heykel arayışım hep vardı. Şimdi, bütün esnafı ‘Sanayi Ağacı’nda bir araya getirmek fikri doğdu. Sanayi esnafımız; şahıslarına münhasır, yaşam biçimlerindeki özgürlüklerine düşkün, hem rekabet içinde hem de yan yana durabilen ve Datça’nın canlı kalabilmesi için çalışan usta emekçilerden oluşuyor. Bu emekçilerden, kendilerini temsil eden birer iş aleti topladım Üzerlerine isimlerini grave ederek Sanayi Ağacının dallarına astım. Bunlar ağacın meyveleri olacak”.
Sanayi Ağacı, her bir esnafın birer damla katkısıyla cansuyu buldu. 11 Eylul 2021 günü Sanayi Agacı Heykeli Sanayi Sitesi girisine dikildi. Açilışdakatılımcılar Datça' nın sevilen grubu Rampapa" nın canlı müzik performansı ile acılısı coskuyla kutladı.  Elbruz Denge Hakkında:
1969 Ankara doğumlu. 30 yıla yakın bir süredir Datça’da ikamet ediyor ve heykel yontuyor. 
Datça Liman bölgesinde bulunan Knidos Aslanı, Demeter, Fok Balığı Badem heykelleri ile Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu önündeki Berkin Elvin anıtı, Jandarma Kavşağında yerini alan Salyangoz ve Badem heykelleri, ayrıca Gülizar Evlerinin önündeki Nazar Taşı önemli meydan heykelleri arasında. Bazı eserleri ise çeşitli sitelerin bahçelerinde görülebilir. Pek çok heykelseverin koleksiyonunda da eserleri bulunuyor. Elbruz, Datça’daki heykeltıraşlık serüveninde 120’ye yakın eser ortaya koydu. 
Kendini “Datçalı yerel sanatçı” olarak tanımlayan Elbruz, canlı âlemini bir bütün olarak gördüğünü ve pek çok heykelini hayvanların yardımıyla yaptığını, canlıların birbirilerini ne kadar yakınsadığını ve ne kadar yansıttığını halen fark etmekte olduğunu söylüyor. İnsan dışında  diğer canlıların da hissedebileceği heykeller besteleme niyetine devam ediyor.(Haşmet Demirbil)

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2021, 18:50
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER