Tamirci Dükkanı ve Empati

Tamirci Dükkanı ve Empati

Hayrettin Karacanın Kırmızı kazağını yadırgayanlara, hayran kaldığım sözü aklıma geldi “”Türkler Tüketim ve Marka Toplumu oldu”çok hatalı bir yöne gidiyorlar, param olduğu halde ben bu kazağımı yıllardır giyiyorum çünkü haksız tüketime karşıyım.

Yaşı ellinin altında olanlar sadece Evin ihtiyacı olan bir Beyaz eşyayı alırlar ve çıkan yeni modellere hiç aldırış etmezlerdi… İhtiyaçtan fazla kapasiteler. İçin özendirici reklamlar,uzaktan kumandalı Teknoloji beyaz eşyalar ve bunların Servis güvenceleri ,Bakım problemleri,T aşıma sorunları bu günkü yaşamımızdaki  fark edilmeyen ama özlemi duyulan EMPATİ dolu SERVİS hizmetleri….

Ödeme bütçesi.Taksit sorunları veya komşumuzun tavsiyesi ile bir ürün alırız veya çok bilinçli isek garanti yılı ve markası konusunda şeciciyiz,ama kul yapısı günün birinde mutlaka bir sorun yaratacaktır ve karşımıza Servis veya Tamirci dükkanlarımızın personeli ile karşı karşıya kalınca mutluluk arayışlarımız başlayacaktır…..

Bazı markalar müşteri memnuniyetini kesin ön planda tutarken. Arada servisteki personelin bu imkânı size tanıması veya farkında olmadan gizli tutması sorunu ile karşılaşmayanımız var mıdır bilmiyorum.

Sizi karşılayan görevlinin kendisini karşısındaki yerine koyarak,problemlere zaman ve maddi olarak müracaat eden kişinin yerine koyarak,olaylara onun açısından bakması,karşısındakinin duyğu ve düşüncelerini doğru olarak anlaması ve hissetmesi çok önemli birinci aşamadır,ikinci aşama problemi çok net anlayan bir teknik elemana havale etmesi ve zamanı iyi yönlendirirken tebessümü asla unutmamalıdır.

Bence Beyaz eşya veya evin tüm araçları bir doktora giden bir hasta gibi güven duyarak ameliyata evet demesi gibi önemlidir diye düşünüyorum ve bu düşünceye sahip olan İstanbul’dan Sakin bir hayat özlemi ile Kazdağları havasına ihtiyacı olan bir aile ile tanışmanın ve “TAMİRCİ DÜKKÂNI” olarak ( ALOSU-0.532.719 64 55 )Edremit körfeze yerleşip Ayvalık’tan. Küçükkuyuya kadar hizmet ağını geniş tutarken, neredeyse tüm markaların servisi olarak. hatta acil durumlarda Hasta olan teknik aletin bulunduğu evde dahi çözümünü yaratan güven ve empati duygusunu çok iyi ve öncelikle hisseden birilerin olması bu yaşamda ne kadar önemliymiş. Bir sorununuzu iletip çözüme giderken bunu daha iyi hissedeceksiniz. Tecrube etmek size kalmış bir tercih benden söylemesi…

(Haşmet Demirbil)

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2023, 16:58

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER