Türk Yazara Romanya'da büyük ilgi

“Yalancılar ve Sevgililer” romanında, Drakula nam-ı diğer Kazıklı Voyvoda ve Fatih Sultan Mehmet’in gerçek hikayesini araştırmak ve yazmak için beş kere gittiği Romanya’dan, yazar Gülşah Elikbank’a ödül geldi. Yazdığı romanın başarısı ve tarihe, kültüre yaptığı katkıdan dolayı, Bükreş Kitap Fuarı’na davet edilen yazara ödülü takdim edildi.

Türk Yazara Romanya'da büyük ilgi

Böylesine değerli bir ödülü almanın gurur ve onurunu yaşadığını dile getiren yazar Gülşah Elikbank, “Romanya'da bir Türk yazarı olarak öyle güzel ağırlandım, öyle yoğun ilgi gördüm ki; bunlar için gerçek teşekkürü, kadın olarak bize değer veren ve bugünleri yaşamamızın onurunu sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz” dedi.

Yazar Elikbank’ınŞair-çevirmen Marianİlie’nin roman hakkında yazdığı makaleler birçok Romen dergi ve gazetesinde yer almış ve roman Romanya’da büyük ses getirmişti. Romen Yayıncılar ve Dağıtımcılar Birliği, Elikbank’ı Bükreş Kitap Fuarı’na davet ederek, hem ekselans diploması takdim etti hem de önemli Romen yazar ve şairlerin katıldığı bir akşam yemeğinde kendisini özel olarak ağırladı.

Elikbank, ayrıca Romanya Piteşti ve TarguMureş şehirlerinde yoğun ilgi gördüğü söyleşilere katıldı. Kendisinden ilkbaharda Romanya Bükreş’te yapılacak Edebiyat Festivali’nde yeniden konuk yazar olması için söz de istenen Elikbank, Romanya’da oldukça tanınıyor ve seviliyor.

Gülşah Elikbank, Mayıs ayında ülkemizi Makedonya’da temsil etmiş ve bu yaz bir romanı İtalya’da yayınlanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2022, 17:40

Emre Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER