Vali Hasan Şıldak Bayramda Osmaniye’de

Vali Hasan Şıldak Bayramda Osmaniye’de

6 Şubat depreminin ardından bir ay süreyle Koordinatör Vali olarak Osmaniye’de görev yapan Vali Hasan Şıldak Ramazan Bayramının birinci gününde Osmaniye’ye gitti. Osmaniye merkezde konteyner kent ve çadır kentlerde bayramlaşma programlarına katılan Vali Şıldak erken saatlerden itibaren depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. 

Kuruluşunu Yaptığımız Konteyner Kent ve Çadır Kentlerde Tekrar Bulunmak Farklı Bir Duygu

Osmaniye Merkezde iki bin ailenin barınacağı Karaçay Konteyner Kenti ile bütün çadır kentlerin kuruluşunu gerçekleştiren ve işler hale getiren Vali Hasan Şıldak bayramda tekrar burada vatandaşlarla buluşmanın tarifsiz bir duygu olduğunu ifade etti. Her ne kadar buruk olsa da bayram sevincinin kültürümüzün çok önemli bir unsuru olduğunu belirten Şıldak, “Buradaki insanlarımıza yakın olmak, devlet olarak yanlarında durmak için buradayız. Bu zorlukları birlikte aşacağız. Bugün gördüğüm pek çok kişiyi çok önceden beri tanıyormuşum gibi hissettim. Onlar da bunu yaşadı ve bizi çok sıcak karşıladılar. Duygu dolu anların yaşandığı bir bayramlaşma oldu. Ayrıca pek çok konuda mesafe alındığını, sorunların çözülmekte olduğunu görmek sevindirici. Devletimizin bütün kurumlarıyla halkımız ile bütünleştiğini görüyorum.” şeklinde konuştu. 

Konteyner Kent ve 
7 Çadır Kentte Bayramlaşma 

Vali Hasan Şıldak ilk olarak Konteyner Kentte yaşayan ailelerle bayramlaştı. Balıkesir’den hediyeler takdim eden Şıldak, çocuklara da oyuncak dağıttı. 

Daha sonra Rahime Hatun Mahallesindeki çadır kenti ziyaret eden Vali Şıldak, mahalle halkı ve çocuklar tarafından coşkuyla karşılandı. 

Programın öğleden sonraki bölümünde ise Osmaniye’de bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ile birlikte şehit ailesi ziyareti gerçekleştirdi.

Daha sonra Vali Yılmaz ile birlikte çadır kentleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Şıldak, yaptığı konuşmalarda geçmiş olsun dileklerini yineledi ve depremzede vatandaşlara Balıkesirlilerin selamlarını iletti. Masal Park, Saimbey, Hokey Sahası, Tosyalı ve DSİ Çadır Kentlerindeki bayramlaşma programı akşam saatlerinde sona erdi.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2023, 20:39

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER