Gömeç dalış merkezi oluyor

Kuzey Ege Gömeç Uluslararası 3. Heykel Sempozyumu kapanış töreni ile sona erdi.

Gömeç dalış merkezi oluyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin:
GÖMEÇ TÜRKİYE'NİN DALIŞ MERKEZİ OLUYOR

Kuzey Ege Gömeç Uluslararası 3. Heykel Sempozyumu kapanış töreni ile sona erdi.

Marmara Adası mermerlerinden 7 farklı ülkeden gelen 12 heykeltıraş tarafından yapılan heykeller her yıl sergilendikten sonra denize bırakılıyor. Heykeller resif oluşturarak dalış tutkunları için cazip hale geliyor ve doğal yaşam alanı haline dönüşüyor.

Her İlçemize Kendi Özgün Markasını Oluşturuyoruz

Törende bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin: "Balıkesir'imizin her ilçesi, kendine özgü değerleriyle ön plana çıkabilecek, marka olabilecek bir potansiyele sahip. Büyükşehir olarak sahip olduğumuz bu gücü, turizm ürününe dönüştürerek şehrimizin ekonomik gelişimine katkı sunuyoruz. Bu noktada turizmi, alternatif turizm çeşitleriyle birlikte 20 ilçeye ve 12 aya yaymak için proje ve yatırımlarımızı devreye alıyoruz" dedi.

Gömeç Türkiye'nin Dalış Merkezi Olacak

Dalış tutkunlarının yeni adresi
Kentin ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sunmak amacıyla spor organizasyonları, sağlık turizmi, fuarlar, festivaller düzenleyerek sosyal yaşamı zenginleştirmeye gayret ettiklerini belirten Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin:"Gömeç Dalış Köyü de bu adımlardan bir tanesi. Geçtiğimiz yıllarda bu bölgede su altı heykel galerisi oluşturmuştuk. Şimdi de bu heykel galerisi ile mavi bayraklı sahilleri kapsayan güzel bir dalış köyünün inşasına da başladık. Bundan sonra Balıkesir, yerli ve yabancı dalış tutkunlarının yeni adresi olacak" açıklamasında bulundu. 

Dalış tutkunlarını denizin altında zenginlikleri görmeye davet eden Başkan vekili Mehmet Birol Şahin: “Biz denizimizi önemsiyoruz. Geçtiğimiz aylarda da dünyaca ünlü kırmızı mercanlarımızı yine işbirliği ile koruması için yeni projemizi hayata geçirdik. Dalış tutkunları da kısa bir sürede yontularak denizin dibine indirilen mitolojik ve bugünün kahramanlarını yansıtan heykellerimizi görebilecekler. Gömeç farklı bir turizm merkezi, dalış merkezi olacak. Bu galerimiz Gömeç’imize çok şey katacak. 115 kilometrelik alanda da yapay resiflerimizi atarak sualtı dünyasının çeşitlenmesini ve bu sayede insanların istedikleri noktalarda dalmalarını ve denizimizin zenginliklerini görmelerini istiyoruz.” dedi.

Balıkesir 'in En Kuzeyinin Mermeri En Güneyde Denize Heykel Oluyor

Bu gün çok farklı bir ortamda çok farklı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin: “Balıkesir'in en kuzeyinden Marmara adamızın Mermeri en güneydeki Gömeç'te heykel olup denizin altında dalış turizmine katkıda bulunacak.Farklı paydaşların bir araya gelerek böyle bir işi ortaya çıkarması çok güzel bir olay. Balıkesir’de biz bu işi en iyisini yaparak markalaştırabiliriz. Buradan da dünyaya çok güzel bir mesaj veriyoruz. Tüm paydaşlar örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Değerli sanatçılarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sempozyum Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, GMKA, Burhaniye Ticaret Odası, Bandırma 17. Eylül Üniversitesi, Marmara Adalar Belediyesi ve Gömeç Belediyesi tarafından düzenleniyor.

Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2023, 13:43

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER