Havran'a yeni kültür derneği

Havran'a yeni kültür derneği

Havranda geniş davetli ve protokol katılımı ile “HAVRAN EĞİTİM KÜLTÜR ÇEVRE VE TURİZM DERNEĞİ” kurulması ile ilgili tanıtımı yapılarak çalışmalarına başladı.

Havran doğumlu ve yüksek tahsilini Havranda tamamlayıp Çanakkale Ünv. mastır yapan Nil MURADOĞLU vefa örneği göstererek Havran gençliğine ve esnafına daha yararlı olabilmek için bir dernek kurdu.(Dernek yönetimi.Nil Muradoğlu, Adil Can Erçetin, Ahmet Yalçın, Ahmet Gün, Nermin Özaydın, Akdeniz ve Sedat AVCI dan oluştu)

 Nil hanım kısa bilgilendirmesinde, derneğin ilk altı aylık çalışma programlarını tanıtım amaçlı resmi daire ziyaretleri, yeni üye kayıtları, ortak çalışma yapabilecek devlet kurumlarıyla fikir alış verişinde bulunmak olarak açıkladı.

Turizm dernek çalışmalarımızı planlamak ve yeni ders dönemi için Havran'da maddi imkansızlıklar veya bilgisizlikle tahsile ara veren gençleri tesbit etmek olduğunu açıklayan Nil Muradoğlu, "Bu gençlerin okumaları için öğrencilere maddi, manevi destek olabilmenin çalışmalarımıza yoğunlaştıracağız. Fakat dostlarımızın katılım ve desteklerinede çok güveniyoruz."dedi

Davetliler, Kent Konseyi bahçesindeki yeşillikler arasında manolya ağaçları gölgesinde ÖNCELERİ Havran leblebilerinin çeşitlerini atıştırarak sohbete katıldı.Tanıtım programı bitiminde 2 kazan pilavlı nohut ikramını afiyetle yiyerek yeni yönetimi çalışmalarında kutlayarak anı fotoğraflarına konuk oldular.

(Haşmet Demirbil)

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2022, 18:31

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER