Havranın Parlıyan Yıldızı Fazlıca İlkokulu

Havranın Parlıyan Yıldızı Fazlıca İlkokulu

Genelde iki yıldır basın ve kamuoyunun bazı ilkleri bir dağ köyü  Fazlıca’da örnek bir yönetim anlayışı ve özveri ile gerçekleştirilen Çevre kültür gezileri,Tüm okulun TEMA üyesi oluşu,Antandros gezisi ile tarihe sahiplenme bilinci ve Minik Arkeloğ sertifikaları,Okul ağaçlandırma ve Peysaj çalışmaları,Resim eğitimleri ve bölge birincilikleri,Zeka oyunlarındaki ekip başarıları, Kütüphane,Fotoğraf eğitimi ve Köyde yaşam sergileri  dillerden düşmezken bir yenisi eklendi ,PİNPON(masa tenisi) ve İDA SPOR KULUBU…….

Okul Md. Mustafa Şelçuk ve yrd. Onur Uçak ikilisi öğrenci annelerinin imece usulü yaptığı odun ateşinde ağır ağır pişen lezzetlerden oluşan mükemmel bir iftar sofrasına. Köy halkı kadar,Havran protokol ve daire amirleri,Edremit,Burhaniye öğretmen dostları ,Okulu sık ziyaret eden özel dostlar ve basın dostlarının katılımı ile unutulmaz bir gece yaşanıldı.

Gecede öğrenci ve misafir çocuklarda ihmal edilmedi, EFEM sanat gurubu katılımıyla Patlamış Mısır, Şeker, Pamuk Helva, şeker çeşitleri, balon ikramları yanı sıra Karagöz ve Hacivat mini canlı tiyatro ekibi çocuklarımızın mutlulukları bir ömür boyu tatlı bir anı olarak hafızalarda yerini aldı.

Kulüp kurulmasında en önemli bilgilendirmeyi Milli Sporcu Demir Ali Pişkin şöyle açıkladı,Halil İbrahim Yıldırım-Fazlıca İlk Okulu’nda 2 yıldır haftanın 6 ğünü hiç aksatmadan.haftalık 40 saat minik öğrence ve minik toplarımız –raketlerimizle sanki bir orkestra kurduk..

Masa tenisini düzenli oynadığımız için 5 yaşından itibaren olan tüm öğrencilerimizde Fiziksel ve Zihinsel gelişmelerde önemli bir değişimi gözlemledik.

Zaten sporun 20 yüzyıl başlarında İngiltere’den dünyaya yayılıp tercih edilmesinin en büyük özelliği, Ekipçalışması, Zihinsel gelişme, seri hareketleri nedeniyle fazla yağları eritme, kas yapma ve bence en önemlisinde Ekip paylaşım ruhunu geliştirirken, Diğer spor dalları gibi kaza,sakatlanma riskini en aza indiren hatta yok denilecek bir spor dalı olması çok önemliydi.

Bu nedenle İda Spor Klübünü Kurduk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklara giden yollarını değiştirerek yararlılık tercih ettik. Binlerce gence yararlı olmayı ilke edindik. Bu konuda en büyük desteğimiz veya şaç ayağı ekibize nazar değmesin tek temennimdir.(Mustafa Şelçuk-Onur Uçak-Demir Ali Pişkin.)

(Haşmet Demirbil)

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2024, 18:21

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER