Kurtuluş gününde sanat sergisi

Kurtuluş gününde sanat sergisi

HAVRAN KURTULUŞ GÜNÜNDE SANAT SERGİSİ

İKİNCİ GÜN SANAT ANILARINA HÜZÜN KARIŞTI.

Büyükşehir Belediyesi oluşumunun ilk başkanı Ahmet Edip Uğur Hakkın rahmetine kavuştu ve defin zamanlaması nedeniyle Balıkesir Protokolu Terzizade Konağı sanat sergilerine katılamadılar.

Başkan Emin Ersoy iki görevini de yerine getirerek açılışa tam zamanında Kaymakam Enver ÖZDERİN - Havran daire amirleri, kent konseyi, sağlık protokolü, polis, jandarma komutanları ve sanat sever halkın katılımıyla şirin bir milli kıyafetli kızımızın kolonya ve özel badem şekeri ikramlarıyla başladı…

Birinci katta uluslar arası sergileriyle tanıdığımız Ressam Latife AKIN eserleri incelendi. Üst katta birden orijinal ağaç işlemeleri, fotoğraf ve resim kardeşlik kombinesi ayrı bir renk katmıştı.

Devlet sanatçısı Seyfi Mengillioğlu, öğrencilerininde katılımıyla protokolümüze bilgi verdi.

“MİTOLOJİ-BİN PINARLI İDA” belgesel eserlerden sergiden bazı örnek fotoğraflar ve tanıtım yazılarıyla, dünyadaki ilk güzellik yarışması, Büyük İskender’in topraklarımıza gelişi, Osmanlı Okçuluk başarı günlerimiz ve İstanbul’un fethi ile Türkmenlerin bölgemizdeki yaşamları ve Kutsal Sarıkız resim sergisi ile ölümsüz ağaç Zeytin ve duası fotoğraf koçu araştırmacı yazar Haşmet Demirbil tarafından tanıtılırken sanatta son durak Muhteşem Sarıkız Sergisi.

Konağın geçmişte gelin odasına çok yakışmıştı. Ressam Serhan Güzey Kerestecioğlu tarafından açıklanırken, protokolümüz tarafından bir hayli taktir topladı…..

5 bir yerdeki son sanatçımız Ressam Ferdi Çubuk. Son yıllarda yaptığı izleyicilere çok farklı yorumlar bırakan resimleri yorum yapılan son durak olurken bir konu bence sonradan hafızalara yer edecek gizli bir şair sanatçımız üst katta Gülen Gül Hanımefendi yaptığı kumaş eserlerini sergilemişti. Mobilyaları tamamlayan birer aksesuar gibi izlenim bıraktı. Sanatçının aşırı duygusal ve mütevazi oluşu nedeniyle (bence bir teşekkür belgesini hak etmişti) Kalbimdeki Aşk kitabını armağan etmeseydi anılarda sadece Seyfi hocanın öğrencisi olarak hatırlıyacaktık.

Kokteyl ve menüler çok özel ve servis başarılıydı. Tabii bu arada Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz her zamanki mütevazi ve başarılı ev sahipliği görevini ekibiyle aksamasız örnek bir şekilde tamamladı.

Köşkün resmi açılışı yapılmış olsaydı, mutlaka bir anı defteri olacaktı ve bence sanatçı dostlarımız coşkulu duygularını ve özellikle bu köşkte ilk kez sanat rüzgârına yelken açtıkları için neler neler yazmazdılar. Daarısı ilerideki sanat günlerinde gelecek genç kuşak sanatçılarımıza……. (Haşmet Demirbil)

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2021, 01:11
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER