"Mahallede Köylerde, Kültür-Sanat Her Yerde"

"Mahallede Köylerde, Kültür-Sanat Her Yerde"

"MAHALLEDE- KÖYLERDE, KÜLTÜR-SANAT HER YERDE.OKUL ZİYARETİ"

Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği, üye ressamları ve geleneksel sanatlar alanlarında usta öğreticileri ile beraber ; okul öğrencileri ve sanat arasında bir köprü kurulması amacıyla "Mahallede Köylerde, Kültür-Sanat her yerde." ana temalı köy okulu ziyareti -6- adlı projesi kapsamında  Havran İlçesi Halil İbrahim Yıldırım Fazlıca İlkokulunu ziyaret etti

Havran kaymakamlığının makam onayı ile gerçekleşen ziyaret bir gün sürdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda; BalSanat Yönetim kurulu başkanı Rafet TOPALAK'IN açılış konuşmasını İlk okul müdürü Mustafa SELÇUK’un konuşmaları izledi.

Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf SÖBÜOĞLU okul idarecileri ve öğretmenlerinin gayretli çalışmalarıyla ilkokulun Kütüphane oluşturma projesinin başarı ile sonuçlandığını ifade etti. Kütüphanenin kitap v.b. dökümanlar, bilgisayar ve yazıcı eksikliklerinin kısa sürede temin edileceğini belirtti. Kütüphanenin kurulmasında Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği üyeleri ve diğer vatandaşların desteğinden dolayı memnuniyetini ifade etti.

Kütüphane açılışı sonrasında Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği Kaymakamlık makam onayı için başvurusundaki program gereği sanat eğitimi çalışmalarına başladı;

BalSanat ressamlarının canlı resim performansı öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi. Akrilik boya tekniği ile kağıt ve yaprak üzerine baskı çalışmaları öğrencilere uygulamalı olarak öğretildi. Şeşfaf çocuk şemsiyeleri üzerine akrilik boyalar ile çeşitli desen çalışmaları yapılarak öğrenciler renkler ile adeta oyun oynadılar.

Halk oyunları eğitmeni Emre BULAKOĞLU tarafından bir grup öğrenciye halk oyunlarından bazı figürler uygulamalı olarak öğretildi.

Köy muhtarı ve okul müdürüne teşekkür belgeleri, öğrencilere ise resim malzemeleri ve kitap kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketleri verildi.

Dernek üyeleri sanatçılar ile öğrenciler sanat üzerine söyleşi gerçekleşti . Sınıf öğretmenlerinin denetiminde, ressamların yönlendirmeleri ve rehberliği ile öğrencilere teknik bilgiler de verildi. Okul öğretmenlerinin uyarısıyla sanata ilgi duyan yetenekli öğrenciler ile tanışıldı, gerekli öneriler yapıldı.

İl Kültür ve turizm müdürlüğü temsilcisi Numan ÖZEL program sonunda Okul ve BalSanat yetkililerine teşekkür etti. Öğrencilere hitaben de; “Okulunuzu temiz tutunuz, büyüklerinize ve arkadaşlarınıza saygılı davranınız, çevreyi ve doğayı koruyunuz, Türk kültür değerlerini öğrenin ve sahip çıkınız . Sanatın temelinde sevgi vardır, doğa sevgisi, hayvan sevgisi , insan sevgisi. Sanat sevgi ile, sevgi de sanat ile beslenir “ dedi.

Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği (BalSanat) Yönetim Kurulu Başkanı Rafet TOPALAK, "Bu projenin hayata geçirilmesiyle; köy okulu öğrencilerinin sanata ilgi duymalarını sağlamak, onları sanatsal çalışmalara teşvik etmek, öğrenciler ile sanat arasında bir köprü kurulması ve aralarından yeteneklilerin keşfedilmesi gibi hedeflere ulaşmada önemli bir adım atılmış oldu. Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği iç tüzüğündeki amaçlar ve bu amaçların gerçekleştirilmesi için yapılacak çalışmalarda; “sanat eğitimini” odak noktası edinmiş, kamu yararına hizmet etmeyi, resmi kurum ve kuruluşlara desteğini sürdürmeyi ilke edinmiştir. İletişim: 0 505 765 06 06 e-mail:balsanat10otmail.com"

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2021, 23:39

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER