İvrindi’de 72 kişi süt sığırı yetiştiricisi kursunu bitirdi

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi ve Gökçeyazı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde gerçekleştirilen Süt Sığırı Yetiştiricisi Kurslarını tamamlayan 72 kişi sertifikasını aldı..

İvrindi’de 72 kişi süt sığırı yetiştiricisi kursunu bitirdi

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi ve Gökçeyazı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde gerçekleştirilen Süt Sığırı Yetiştiricisi Kurslarını tamamlayan 72 kişi sertifikasını aldı.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında şu ana kadar İvrindi Merkez ve mahallelerde 120 adet kursta 2 bin 500 kursiyere eğitim verildiğini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu, ”Bölgemizin gelişmesi ve kalkınması adına yürütülen faaliyetlerin eğitim ayağı kurumumuz tarafından yapılmaktadır. Yetişkin eğitiminde ilçemizin bütün kırsal mahallelerine kadar hizmet ulaştırdık. Bu eğitimlerden 10 adedi hayvan yetiştiriciliği alanında gerçekleştirildi. Süt Sığırı Yetiştiricisi ve Koyun Yetiştiriciliği Kurslarında 400 vatandaşa eğitim verildi. Gökçeyazı Mahallesinde 2 adet Süt Sığırı Yetiştiricisi Kursunda 72 kursiyere eğitim verildi" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri törenle verildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2018, 17:55
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160