İvrindi’de Kültürel Değerler Yaşatılıyor

İvrindi’de komşuluk kültürünün timsali niteliğinde olan mahalle fırınları, Başkan Yusuf Cengiz ile yenileniyor.

İvrindi’de Kültürel Değerler Yaşatılıyor

Her mahallede bulunan ve  kültürel anlamda önemli bir yere sahip mahalle fırınlarının önündeki sohbet ve kaynaşma geleneğinin sürmesi için Başkan Cengiz ve ekibi aralıksız çalışıyor.

MAHALLE FIRINLARI ORTAK DEĞERİMİZ

Mahalle kültürünün yaşatılması ve komşuluk bağlarının güçlenmesi adına güzel çalışmalar yürüttüklerine değinen Başkan Cengiz “Her alanda güzel çalışmalara imza atıyoruz. Önceki yıllara nazaran kırsalda İvrindi Belediyesinin gücünü daha da hissettirir olduk. Mahalle fırınlarının inşa edilmesi, tadilat işlemlerinin gerçekleştirilerek halkımızın kullanımına sunulması bizler için çok önemli ve değerli çalışmalar. Özellikle kırsal mahallelerde mahallelerdeki fırınlar, yaşanan komşuluk kültürü, koyu sohbetler, birleştirici adetlerin gerçekleşmesi adına bir mekan haline gelmiş durumda. Bizler de bunun devam etmesi, gelecek kuşaklara aktarılması, modern mimari ile inşa edilerek kullanıma sunulması adına ciddi uğraşlar veriyoruz. Mahalle muhtarlarımızdan gelen talepleri, mahalle sakinlerimizden gelen istekleri değerlendirip ekiplerimizce yerinde inceliyor, yapılacak işlemi ortak akılla karar verip gereğini yapıyoruz. Bu konuda 4 yıl gibi sürede ciddi anlamda çalışmalar yürüttük. Ekip arkadaşlarımıza da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

İlçe genelinde yürütülen çalışmalarda 41 adet yeni fırın inşa edilirken 29 adet fırın tadilatı gerçekleştirildi

İLÇEYE 41 YENİ FIRIN

Komşuluk geleneğinin artmasına yönelik ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Yusuf Cengiz “Her kesimin talebini yerine gayretinde gayemiz sürecek” dedi.

Her mahallenin talebini tek tek not aldıklarını söyleyen Cengiz “ Merkezden kırsala her alanda ciddi atılımlar ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Özellikle kırsal mahallelerimizden fırınların yenilenmesine yönelik talepler tarafımıza ulaşıyor. Bazılarını tadilat yaprak hizmete sunmada başarılı olabiliyorsak, tadilat işleminin kurtaramayacağı fırınların yerine yenilerini inşa etmeye gayret ediyoruz. Mahalle sakinlerimiz ekmeklerini daha düzenli ve temiz ortamda yapsınlar diye bu zamana kadar merkezden kırsala toplamda 41 adet yeni fırın inşa ettik. 29 adet fırınımızın da tadilatını yapıp kullanıma sunduk. Bu tür çalışmalar küçük ama değerli çalışmalar. Yeni fırın talepleri ve mevcuttakinin tadilat edilmesine yönelik talepler oluyor, bizlerde değerlendirmeye ve gerekli çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz”

HER ALANDA BİRLEŞTİRİCİ OLMA GAYRETİNDEYİZ

Merkezden kırsala her alanda etkin çalışma yürütüyoruz diyen Cengiz “ Özellikle kırsal mahallelerimizde gelenek göreneklerimiz çok fazla. Gelenek göreneklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına bizden talep edilenleri gerçekleştirme gayretinde oluyoruz. Düğün,dernek, hayır gibi gelenekler bizim toplu olarak gerçekleşen birleştirici kültürlerimiz. Mahalle halkımızın da bu doğrultuda bizden en çok talebi aşevi inşa edilmesi. Biz de İvrindi Belediyesi olarak taleplere karşılık vermeye, halkımızın ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyoruz. Bir de özellikle kırsal mahallerimize gençlik kültürü çok fazla. Gençlerimizin toplanma yeri olarak kullandıkları Genç Odaları da bu kültürün bir parçası. Gençlerimizin çok olduğu mahallelerimiz başta olmak üzere talep edilen mahallelerde ihtiyaçları karşılama gayretinde oluyoruz.”

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER