Balkan Panorama Film Festivali’ne görkemli kapanış

Balkan Panorama Film Festivali’ne görkemli kapanış

İzmirli sinemaseverleri son derece renkli ve yepyeni Balkan film yapımlarıyla buluşturan Balkan Panorama Film Festivali’nin 9. buluşması bu yıl 19 – 25 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşti. Festivalimizin tüm gösterim ve etkinlikleri, Suat Taşer Kültür Merkezi, Ahmet Piriştina Balkan Kültür Merkezi, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, Çarşı Kültür ve Sanat Merkezi, İzmir Sanat’ta gerçekleştirildi.  İzmirli sinemaseverlere dopdolu ve keyifli bir hafta yaşattı.

Bu yılki festival programımızda, 100’ün üzerinde renkli Balkan filmleri, yaklaşık 200 seansta sinemaseverlerle buluşturuldu. Festivalde bu yıl da yabancı filmlerin tümü Türkiye’de ilk defa gösterildi.

Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 9. kez düzenlenen Balkan Panorama Film Festivali, görkemli bir törenle sona erdi. Türk ve Balkan sinemasının önemli isimlerini kentte buluşturan festivalde Sarı Şemsiye Ödülleri sahiplerini buldu.

9. Balkan Panorama Film Festivali, Karşıyaka Belediyesi Suat Taşer Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreniyle kapanış yaptı. Ödül töreni festivalin Kurucusu ve Direktörü Sali Saliji – Sallini’nin konuşmasıyla başladı. Kendisi Karşıyaka Belediyesi’nin katkıları ile ivme kazanan festival, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun yıllardır verdiği güçlü desteği ifade ederek, festivale katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Şevket Balla, "Sanatın birleştirici, umut verici ve iyileştirici gücünü değerli sanat emekçilerinin birbirinden güzel yapıtları sayesinde doyasıya yaşadık. Umarım Karşıyaka'nın geleneksel ev sahipliğinden memnun kalmışsınızdır. Biz bir sonraki festivali merak ve heyecanla bekliyoruz.

6 DALDA 12 KATEGORİDE 39 FİLM 12 SARI ŞEMSİYE ÖDÜLÜ İÇİN YARIŞTI

19 - 25 Ocak 2024 tarihleri arasında Türk ve Balkan sinemasından birbirinden seçkin 100’ün üzerinde filmin sanatseverlerle buluştuğu festivalde, 12 kategoride, 5 Ulusal Uzun Metraj Film, 5 Uluslararası Uzun Metraj Film, 5 Dario Moreno Uzun Metraj Filmi, 7 Ulusal Kısa Metraj Film, 7 Uluslararası Kısa Metraj ve 10 Süslü şemsiye ulusal ve uluslararası filmlerin birlikte yarıştığı uzun metraj Film olmak üzere toplam 39 film Sarı Şemsiye Ödülü için yarıştı.

(Doğan Prepol Poroviç)

Ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2024, 17:11

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER