Tariş zeytinyağı alım fiyatını en düşük 200 ila en yüksek 295 lira arasında belirledi

Tariş zeytinyağı alım fiyatını en düşük 200 ila en yüksek 295 lira arasında belirledi

 

-Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, belirledikleri ürün alım fiyatının üreticinin alın terinin karşılığını alması ve ürününün değerini bulması adına önemli bir uygulama olduğunu söyledi.

 

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, 2023-2024 ürün alım  fiyatını 295 TL olarak belirlediklerini açıkladı.

Birlik Başkanı Sürek,  titiz çalışmalar sonucu belirlenen fiyatla üreticinin haklarını ve ürünün değerini korumayı amaçladıklarını belirtti. Sürek, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin açıkladığı 295  TL fiyatın piyasada belirleyici olacağını ifade ederek, şunları söyledi:

‘’Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ülke, bölge ve zeytinyağı üreticileri için önemli bir güçtür. Tariş, her sezon olduğu gibi bu sezon da tüm kaynaklarını ortaklarının ürününü en iyi şekilde değerlendirmek için kullanacaktır. Belirlediğimiz ürün alım fiyatında  kooperatiflerimizden gelen fiyat değerlendirmeleri en önemli kriter olurken, rekolte miktarları ile iç ve dış piyasalardaki gelişmeleri de  dikkate aldık. ‘’

 

Sürek, 2022-2023 Türkiye zeytinyağı rekoltesinin 421 bin ton ile tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek, bunun ülke ve bölge ekonomisi açısından önemli getirisi olduğunu açıkladı.  Hilmi Sürek, 2022-2023 sezonunda Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin de ürün alımından satışa başarılı bir dönem geçirdiğini vurguladı.  Sürek, elde edilen başarıda Birlik Yönetiminin olduğu kadar üretici ortakların da payının olduğunu ifade ederek, elde edilen başarının üretici ortaklarla sağlanan güven ve dayanışma ile yürütülen çalışmaların sonucu olduğunu dile getirdi.

 

Sürek, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’İçinde bulunduğumuz sezonda,  kaliteli ve gerçek zeytinyağına ulaşmak herkes için büyük önem taşıyacaktır. Her zaman olduğu gibi Birliğimizin en önemli hedefi üreticiden aldığı  kaliteli zeytinyağını güvenli şekilde tüketiciyle buluşturmaktır.’’

Sezon içinde piyasa hareketlerini ve fiyat gelişmelerini izleyerek, gerekirse yeni düzenlemeler yapacaklarına da dikkat çeken Hilmi Sürek, muhtemel gelişmeleri de ortaklarına yansıtacaklarını söyledi.

Sürek, açıklanan fiyatın başta Tariş camiası olmak üzere tüm üreticilere, sektöre ve ülkeye hayırlı olmasını dilediğini de sözlerine ekledi.  

(Bekir Terzioğlu)

 

Haberlerimize şağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan da ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2023, 15:31

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER