Kepsut’da 10 bin kişiye aşure dağıtıldı

Kepsut Belediyesi Muharrem Ayı dolayısıyla, kapalı pazar yerinde 10 bin kişiye aşure dağıttı.Kapalı pazar yerinde yapılan aşure hayrına çok sayıda Kepsutlu vatandaş katıldı.

Kepsut’da 10 bin kişiye aşure dağıtıldı

Kepsut Belediyesi Muharrem Ayı dolayısıyla, kapalı pazar yerinde 10 bin kişiye aşure dağıttı.

Kapalı pazar yerinde yapılan aşure hayrına çok sayıda Kepsutlu vatandaş katıldı. Başkan İsmail Cankul Aşure Hayrı sonrasında yaptığı açıklamada, “Muharrem ayı ve aşure günlerinin Türk-İslam geleneğindeki yeri büyüktür. İnsanlık tarihinin birçok önemli hadisesi muharrem ayının onuncu günü meydana gelmiştir. Kepsut’lu hemşirelerimizin ve İslam aleminin Muharrem Ayını kutluyorum. Şu an burada 10 bin kişiye aşure hazırladık.1331 yıldır devam eden bereketli bir aydayız. İnşallah bu ayın feyzinden ve bereketinden hepimiz faydalanırız. Ramazan ayından sonra İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin bollaştığına inanılan Muharrem ayında Aşure tatlısı yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Kepsut Belediyesi Muharrem Ayı dolayısıyla Kapalı pazar yerinde düzenlenen aşure hayrına Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Belediye Başkan Yardımcıları Feyzullah Uygur, Veli Şahin, Milli Eğitim Müdürü Erdal Durmuş, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 14:49
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160