Vali Şıldak, personeli ile ilçeye çıkarma yaptı

Şıldak, durmuyor: Her şey ilçeye daha iyi hizmet verilmesi için..

Vali Şıldak, personeli ile ilçeye çıkarma yaptı

Vali Şıldak’tan Kepsut İlçesine Kapsamlı Ziyaret

Vali Hasan Şıldak, İlçe programları kapsamında bir dizi ziyarette bulunmak ve değerlendirme toplantısı yapmak üzere Kepsut İlçesine gitti. 

Vali Şıldak sık sık gerçekleştirdiği İlçe ziyaretleriyle çalışmaları yerinde görmeye, varsa sorunları alanda tespit ederek çözüme ulaştırmaya özen gösteriyor. Şıldak, Kepsut İlçesinde tüm gün boyunca devam eden programına İl, İlçe Kurum Müdürleri ile muhtarların katılımıyla yapılan toplantı ile başladı. 

Kepsut İlçe Halk Kütüphanesi Toplantı Salonunda yapılan toplantıda İlçede yapılan çalışmalar, yürütülen projeler, varsa sorunlar ve talepler görüşüldü. Kepsut Kaymakamı Altay Karadağ ve Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’dan İlçeyle ilgili genel bilgileri alan Şıldak toplantıya katılan kurum müdürlerine tek tek söz verdi. Kurum Müdürlerinden Kepsut İlçesindeki sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili kısa bilgiler aldı. Sorunların bizzat sonuca ulaşması için Vali Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda alt yapıdan eğitime, sağlık hizmetlerinden tarım ve hayvanlığa kadar bir çok konu ele alındı. Mahalle muhtarlarına da söz veren Şıldak, hızlı ve sonuç odaklı çalışmalar yapılması için bu toplantıların çok verimli olduğunu söyledi. Samimi bir ortamda geçen toplantıda muhtarlar tarafından iletilen talepler noktasında İl ve İlçe kurum temsilcilerine gerekli talimatları verdi. Muhtarların vatandaşın temsilcisi olması dolayısıyla “asıl hedef kitlemiz muhtarlar” şeklinde konuşan Vali Şıldak, tüm il genelinde yapılan çalışmalarla çevre sorunlarıyla ilgili ilgili envanter çıkarıldığını belirtti. Yapılan bu çalışma ile Balıkesir’in adeta fotoğrafının çekildiğini söyledi. 

İlçedeki güncel çalışmalar ve yeni taleplerin görüşüldüğü toplantıda mahalle muhtarları kendilerini bir araya getirerek sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Şıldak’a teşekkür ettiler. 

Toplantı ile İlçedeki ihtiyaçlar ve yürütülen çalışmalar konusunda bilgi sahibi olunduğunu belirten Vali Şıldak toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, “Kepsut İlçemizde ne oluyor, kamu nasıl çalışıyor, şu an kamu kurumları ne yapıyor noktasında bilgimiz oldu. Buradan aldığımız notları ilgili Kurumlarımıza ve Bakanlıklarımıza ileteceğiz. Takibimizi yapacağız, hassasiyetimizi göstereceğiz. Her şeyden önce İlçelerimizdeki kurumlarımızın birbiriyle olan diyalogları, yöneticilerimizin personelimizin huzuru, iş performansı çok önemli. Biz bütün ilçelerde kurumlarımız arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin gerçekleşmesini çok önemsiyoruz. Devlet teşkilatının bütün kurumlarını işler hale getirmek, daha iyi işlemesi, daha verimli daha hızlı hizmet verebilmesi için onları teşvik etmek, varsa aksayan noktaları gidermek için bir aradayız.” dedi.

Balıkesir'deki bütün kurumların büyük bir gayret içerisinde hizmete koştuğunu belirten Şıldak, “Bu itibarla devletimizin vatandaşımıza gösterdiği ilgi ve samimiyetinden çok memnunum. Ülkemizde artık vatandaş bir kuruma gittiğinde el üstünde tutuluyor. Bu açıdan baktığımızda Balıkesir'de çok güzel bir ortam olduğunu hem bütün devlet kurumlarının birlik içine çalıştığını hem de huzurun, güvenliğin, çalışma barışının sağlanması konusunda herkesin bir gayret içinde olduğunu görüyoruz. Bunun en büyük göstergelerinden biri de pandemi ile mücadeledir. Milli birlik ve beraberlik içinde bu mücadeleyi 2 yıla yakın bir süredir hep beraber ortaya koyduk. Zor günlerden geçiyoruz sözünü Ülkemizde çok duyuyoruz, çok söylüyoruz. Yakın tarihimizde de, uzak tarihimizde de hep badireler atlattık. Çok değil 5 sene önce FETÖ terör örgütünün darbe girişimi ile de bunu gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde darbe girişiminin püskürtülmesi ile tekrar hayata bağlandık. Terörle mücadele de hiç bitmiyor etrafımız ateşten çember. Suriye, Irak, göçmen sorunları, mülteciler, bütün bunlar hepsi bizim bedel ödeyerek bu coğrafyada karşılaştığımız badireler. Bu mücadelede hayatta kalmak için sahada olmamız lazım. Bu mücadeleler ile birlikte  hizmetlerimiz de hiç durmuyor. Her şeye rağmen bu İlçemizde de olduğu gibi hizmetlerimiz hiç aksamıyor. Aksamalar elbette ki olabilir ama durmayan bir hizmet yarışı var. Bir taraftan biz Ülke olarak Dünya Devleti olma, güçlü Türkiye olma mücadelesi sürdürürken, bir taraftan da projelerimiz, çalışmalarımız, yatırımlarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.  

Yaptığı konuşmada pandemiye de değinin Şıldak, “Havalar soğudukça, kapalı ortamlarda geçirilen süre arttıkça pandemi tekrar yükselecek gibi görünüyor. Bu bakımdan aşı çok önemli, aşıdan başka koruyucu bir yöntem yok. Çevremizde aşısı eksik olan kimse kalmamasına özen göstermemiz gerekiyor. Bu konuda  muhtarlarımızdan konuya mahallelerinde dikkat çekmelerini istirham ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Balıkesir’in eğitim üssü olma yolundaki anahtarı olan BİGEP projesine değinen Vali Şıldak, “Dikkat çekmek istediğim başka bir çalışmamız daha var. Bu yıl özellikle sınava girecek öğrencilerimizin cesaretini, motivasyonunu arttırmak için başlattığımız projeden söz etmek istiyorum. Kısa adı BİGEP olan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesiyle öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi daha aktif, daha üretken ve çalışkan hale getirip çocuklarımızın sınav başarısını yükseltmek istiyoruz. Türkiye genelinde yapılan üniversite sınavında ve liselere giriş sınavındaki Balıkesir'in başarı düzeyi istediğimiz seviyede değil. Bunu muhakkak suretle arttırmak istiyoruz. Bu projenin vereceği enerji ile büyük bir atılım yapacağız. Kepsut'ta da bu projeye olan ilginin giderek arttığını biliyorum. Bunu daha da yükseltmeliyiz.” diye konuştu.

Toplumda giderek yaygınlaşan uyuşturucu kullanımına karşı yürütülen Uyuşturucuyla Mücadele Projesinden de söz eden Şıldak, “Uyuşturucu giderek yaygınlaşan bir illet. Toplumumuzu kemiren bir hastalık. Maalesef gençlerimiz bunun pençesine düştüğü zaman hayatları sönüyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi iyi takip etmemiz lazım. Yine bu konuda da Valiliğimizin uyguladığı bir çalışma var. Muhtarlarımızdan bağımlı gençlerimizi mutlaka bize getirmelerini istiyoruz. Gençlerimizi bize getirin hem tedavi ettirelim hem topluma uygun hale getirelim hem de iş sahibi yapalım.” şeklinde konuştu.  

Kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlara ve muhtarlara sonuna kadar açık olduğunu söyleyen Şıldak,  temel hedefin hiçbir sorunun beklememesi için çözüm üretmek, sonuç odaklı çalışmak olduğunu vurguladı.

Toplantının ardından programına devam eden Şıldak beraberindeki heyetle İlçede yürütülen çalışmaları yerinde gördü. Projeler ve çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Şıldak Kepsut İlçesinde yapımı tamamlanan Kepsut Atıksu Arıtma Tesisi, Kepsut Çok Programlı Anadolu Lisesi Ek Binası ve 100 Kişilik Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda incelemelerde bulundu. İlçe ziyaretinde esnaf ve vatandaşla da bir araya gelen Vali Şıldak program kapsamında ilçede yapımı devam eden Gençlik Merkezi ve Küçükbaş Damızlık Üretim Çiftliğini de ziyaret etti. Balıkesir ticaretine ve istihdamına önemli katkılar sağlayan işletmeler arasında bulunan Kepsut Yersa Sentetik Elyaf Dokuma Fabrikası’nı da ziyaret eden Şıldak fabrikanın üretim alanlarını gezdi. 

Programlarında ve ziyaretlerinde şehit aileleriyle bir araya gelmeye özen gösteren Vali Şıldak Kepsut İlçesi Yenice Mahallesinde bulunan, Piyade Komando Onbaşı Ayhan Yılmaz’ın eşi Gülistan Yılmaz ve oğlu Gazi Mustafa Yılmaz’ı ziyaret etti. Devletin şehitlerin emanetlerinin her daim yanında olduğunu ifade eden Şıldak, şehidin eşine ve gazi olan oğluna bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Şehit ailesi Vali Hasan Şıldak ve beraberindekilere ziyaretleri için teşekkür etti.

Vali Hasan Şıldak, kapsamlı İlçe programında son olarak Akçaköy Mahallesini ziyaret etti. Mahalleli tarafından ilgiyle karşılanan Vali Şıldak onların taleplerini dinledi. Samimi bir sohbetle geçen ziyaretten dolayı mahalleli Şıldak’a teşekkür ettiler. 

Toplantı ve ziyaretlerde Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Kepsut Kaymakamı Altay Karadağ, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Tarık Hekimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, İl Tarım Ve Orman Müdürü Erkan Alkan, TKDK İl Koordinatörü Murat Kar, Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Karayolları İşletme Şefi Şenol Kiraz, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Sadullah Özel, Gençlik Ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, Kosgeb İl Müdürü Deniz Timurçin ve GMKA Yatırım Destek Ofisi Sorumlusu Ali Koç hazır bulundu.(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2021, 14:05
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160