Muharrem İnce'ye atılan oylar ne olacak?

Muharrem İnce'ye atılan oylar ne olacak?

Muharrem İnce'nin 14 Mayıs Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıklamasının hemen ardından yurtdışında kullanılan oylara ne olacağı merak konusu oldu. Peki 14 Mayıs seçimlerinde Muharrem İnce'ye verilen oylar ne olacak? YSK Muharrem İnce yurtdışı oyları geçersiz mi sayılacak? Cumhurbaşkanı adayı çekilince ne olur?

Muharrem İnce'nin 14 Mayıs Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıklamasının hemen ardından yurtdışında kullanılan oylara ne olacapı ardında ise 14 Mayıs seçimlerinde Muharrem İnce'ye verilen oylar ne olacağına  çevrildi. Gözler şimdi YSK'dan konuya ilişkin açıklamaya çevrildi.

Erdoğan, "Adaylardan bir tanesi adaylıktan çekildi. Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi. Biz tabi yola diğerleriyle devam ediyoruz. Önemli olan benim milletimin vereceği karar." dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçime 3 gün kala cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı.

YSK yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı oy pusulaları aynı kalacak, İnce'nin ismi de pusulada yer alacak.

Prosedüre göre, *Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumundaı oylar geçersiz sayılmaz. Çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise ikinci tur yapılır. 2. tura ilk turda 2. ve 3. olan aday katılır. Onlar 2. tura kalmış kabul edilir ve seçimler bu 2 aday arasında gerçekleşir” 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2023, 19:55

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER