RESİM-İş Eğitimi DERSİNİ ÖNEMSEMEYEREK SORUNLARA BATTINIZ.

RESİM-İş Eğitimi DERSİNİ ÖNEMSEMEYEREK SORUNLARA BATTINIZ.  

Daha da neler anlatırlar, RESİM YAPAN ÇOCUKLAR resimlerinde. ALGILAYABİLEN aile gerek. Bunları biz resim öğretmenleri biliriz, farkederiz.

"SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR."der, 

Mustafa Kemal ATATÜRK 

Bizler var gücümüzle okullarda çocukları EĞİTMEYE çalışırız da, nasıl bir ortamda yetiştilerse artık, hangi cahilliğin dibinden geldiklerini bilmediğimiz ya da bilip de kurcalayamadığımız, öylesine sorunlu ailelerini yani o çocukların ANNE ve BABALARINI çoğu zaman EĞİTEMEYİZ maalesef. Üstelik ne üzücüdür ki; RESİM DERSİNİ basit gören, dersten saymayan azımsanmayacak kadar çok diğer branş öğretmeleri, veliler ve idareciler ile yıllarca çalıştık. Ömür törpüleri gibi törpülerimiz oldular. Hastalık sahibi ettiler bizi. SANATIN HER ALANINI ÖNEMSEMEYENLER, AŞAĞILAMAYA ÇALIŞANLAR, BASİT GÖRENLER, GÜZEL DUYGULARDAN HATTA TEMİZLİKTEN, GÖRGÜ, GÖRENEKTEN UZAK KALIRLAR ve VİCDAN YOKSUNU OLURLAR. BIRAKIN AİLEYE, DOĞAYA SAYGILARI DA KALMAZ. SOKAKLARA TÜKÜRÜRLER, YOLLARA ÇÖPLERİNİ ATARLAR. ORTALIK KÜFÜR SAVURAN ve TACİZCİ İNSANLARLA DOLU. 

Toplumda bir suç işlendiğinde cezası sadece suç işleyen kişiye değil onunla ilgilenmemiş olan her kimin yanında büyüdüyse anne ve baba, çocuk yuvası ve benzerlerine de ceza verilmelidir. Bir öğretmenin çalıştığı okullarda ne kadar çok sorunlu öğrencisi varsa, o çocuklardan daha sorunlu aileleriyle de katlanmış, artmış sorunlarla uğraşmaktan öğretmenlerin ilikleri sömürüldü, kurutuldu. Bunları ben de yaşadım. O öğretmen okuldaki ağır sorumlulukla mı uğraşsın? Evde çocuklarına, eşine dostuna mı vakit ayırabilsin? Evin işleriyle mi uğraşsın? EN ÖNEMLİSİ DE KENDİSİNE NASIL ZAMAN AYIRSIN DA RUH SAĞLIĞINI KORUYABİLSİN? BİR DE UTANMADAN İKİ AY YAZ TATİLLERİ VAR DİYENLER, KENDİ ÇOCUKLARINA YANLARINDA İKİ SAAT TAHAMMÜL EDEMEYENLER, KULAKLARI BİLE ÇOCUK SESİNDEN SAĞIRLAŞABİLEN, BACAKLARI VARİS OLMUŞ, SÜREKLİ FARANJİT OLAN, GERÇEK ANLAMDA MESLEĞİNİ HAKKIYLA YAPAN ÖĞRETMENLERE DİL UZATIRLAR. 

Zordur ÖĞRETMEN OLMAK öyle ÖĞRETMENCİK OYUNLARINA BENZEMEZ. KIYMET BİLMEK GEREK. KÜSTÜRMEYİN İYİ YETİŞMİŞ ÖĞRETMENLERİ. 

Resim İş Eğitimi Öğretmeni - Yazar  25-08-2019        "Elinka" Emel Güneş    @emel.gunes.7946

YORUM EKLE