Rüşvet

Tarihi bir kalıntı gibidir. İVME kazana kazana, teknolojiye ayak uydura uydura biraz da içine AHLAK marka biber katarak sofralarımızda özle bir yer bulmaya devam ediyor. Rüşvetsiz neredeyse adım atamayacağız. 68 kuşağından olan dostlar iyi hatırlarlar o tarihlerde istemem yan cebime koy misali rüşvet parasına el sürmeden pantolon cebine sokuştururlardı. Baz kamu kurumlarında dosya arasına kağıt para ek babında !! ilave edilirdi. Gel zaman git zaman teknolojiye ve bazı ahlaki sistemlere ayak uydurularak KARTVİZİT marka sistem geliştirildi. Vekiller alet edildi. Son moda yöntemi ise siyaset camiasında rakı balık Ayvalık hesabı sofrada CAM CAMA DEĞİL CAN CANA misali yiyip içilirken, anlaşmanın şerefine kadeh kaldırılmakta. Siyaset denince elbet bu konuda akla ilk gelen ülke genelinde belediye sistemimiz gelmekte. Rüşvetin sanki doğduğu yer mübarek. Bazı bazı para yerine rüşvet para olarak değil, kirala ya da şahsa özel ihale ile galanda sağlanabilinmekte. Çift kanallı olur bu iş veren de alanda pişman olmaz. Her iki tarafta nemalanır her iki tarafta mutlu olurlar…

Haram mı helal mi? Bu soru günümüzde pek revaçta olan bir soru olmaktan çıkmıştır… Ne helali takan var, ne haramı… Günü birlik kiralık ev gibi. Günü birlik yaşam biçimi yani… Bul karayı al parayı hesabı….

*************

EDREMİT BELEDİYESİ’NDE YENİ BİR RESMİ İLAN

Perşembe günü SÖZCÜ gazetesinde yayılandı. İRTİFAK HAKKI falan yazıyor. İhaledeki mahalli şöyle eyice dikkatlice okudum GÜRE’de RAMADA OTELİNİN KARŞI YAKASINDA BİR ARAZİ… Yıldızlı bir otel yapılmak falan diye bi şeyler yazıyor ben çakmam pek İRTİFAKTAN FALAN AMA, HAFIZAMI ŞÖYLE BİR YOKLADIM. Acaba diyorum KAMİL SAKA da böyle bir girişimde bulunmuş ve HASAN başkan DAVA AÇMIŞTI. Peki SAKA’ya gelince kanunsuz Hasan başkana gelince yasal. İnşallah yanılmamışımdır. Aynı parsel falan mı bugün yarın çıkar kokusu. RESMİ İLANA BAKILIRSA TRİLYONLA FALAN YAZILMIŞ. Gider ayak akıllarına gelmiş olmalı. Edremit’in her karış toprağı halkın malıdır.

***************

MÜFTÜ

Balıkesir Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan, dışarıda cübbe giymediği bisiklete binip işe motosikletiyle gelip gitmesi nedeniyle görevden alınmış olduğu geçilen haberlerin kaynağı.

Bisiklet… ŞEYTAN ARABASI derler yobazlar. YIL 2023 eşek sırtında mı işe gelip gidecekti?

Müftülüklerin en üst amirleri DİYANET başkanlığıdır. Bu kurumun başkanı kurşun geçirmez MERSOYA BİNMEKTE…

Bu intiharın gerçek sebepleri halktan gizlenmemeli…

Kimsesiz çocuklar, devlet itirafı ile bir cemaatin yaz kampına gönderilmiş. Hala cemaat, tarikat diyorlar İSLAM’DA tarikat cemaat FALAN DİYE Bİ ŞEY VAR MI? Hangi Arap ülkesinde var onu açıklayın.

***********

EMNİYET MÜDÜRÜ

Balıkesir’e atanan yeni emniyet müdürünün CV si kabarık. Balıkesir’e böyle nitelikte bir Emniyet müdürüne ihtiyaç vardı… Baron çıraklar, kabadayılar, silah ve uyuşturucu bolluğunun tavan yaptığı bölgemizde tam yetkili bir müdürün atanması çok sevindirici bir haber. Bu sıcaklarda içimiz serinledi mutlu olduk.

Terörle mücadelede uzman bir polis. Terör deyince sadece PKK, PYD DEAŞ falan felen akla geliyor. Bu tanım içinde her türlü melanetlerin oldu yukarıdaki silah ve uyuşturucu akımı da birer teröristtirler… HASAN YİĞİT MÜDÜRÜME HOŞ GELDİN DİYOR, BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI DİLEKLERİMİ SUNUYORUM…

****************

5 SAATTE 1 KİŞİ ÖLDÜRÜLÜYOR

Bu konuda dünya sıralamasında kaçıncıyız merak etmemek elde değil. Her zaman yazdığım ve merakla sorduğum soruya yanıt alamadım… SOYLU döneminde ruhsatlı silahların mermi hakkı yıllık 1000 adede çıkarıldı. Bu 1000 MERMİYİ NEREYE SIKACAKLAR Diye sordum. Yanıt alamadım. Alacağımı ummuyordum çünkü devlet memurunun konuşma yasağı var. Milletvekillerine de sordum. AYTEKİN silah konusunda SOYLU’NUN YANITLAMASI için önerge verdi iki yılda yanıt alamadı. Devlet böyle yönetilmez yahu. Bu konu insan hayatlarıyla eş değer…

*

( çerçeveli ) ÖĞRETMEN EVİ

Boşaltın burayı demeden önce yapılması gerekeni bilmeyenler ne yazık ki ülkemizde amir, yönetici falan oluyorlar. Edremit kökenli EDREMİT’TE YAŞAYAN 200 öğretmen emeklisi olduğunu bile bilmekten aciz olanlar “boşaltın burayı yıkacağız” diyebilme yeteneğine sahip olanlardır. UTANIR İNSAN… Bu konuda bir önerim var… Bu konu AKP yönetiminin omuzunda. Mesela AKÇAY’DA Sahil Sıhhiye’ye ait 5 katlı kordonda bina boş… Mesela EDREMİT MERKEZDE ordu mahvelinin karşısında yine orduya ait bir minik bina boş. İlgilerle Ankara mahreçli takas işlemleri yapılamaz mı?

**************

PARTİLER KEŞKEK KAZANI GİBİ

Ha kaynıyor, ha kaynıyor. Koluna kuvvet çevir Allah çevir… Geçen gün Davutoğlu PROF.yani o da bir içi boş bomba patlattı ”Sağcılar CHP’ye oy vermez” Be hoca efendi sende sağcısın 6 masaya ben mi oturdum? Yoksa seni KEMAL bey kiralık katil tutup başına silah dayayarak mı oturttu?

Kemal beyin en büyük hatası tabanına hakim olamaması. Taban dedim ama tabanın bir üstü de ona sırt çevirmiş durumda. Yani bu konuda taban sayılır. Belediyelerin çoğu sahipsiz, ne iş yaptıkları, yolsuzluk, İsraf, lüks, şatafat, usulsüzlük diz boyu… İşi başında sıkı tutsaydı bugün CHP’de bu tür olaylar yaşanmaz, 0.1 oyu olan bir partiye ihtiyaç duyulmazdı.

Davutoğlu HOCA EFENDİ, MADEM SAĞ PARTİYİM DİYORSUN O HALDE YEK BAŞINIZA ÇIKSAYDINIZ MEYDANA BUGÜN ALDIĞINIZ BİR İKİ VEKİLLİĞİ ALABİLECEK MİYDİNİZ?

***************

BU MASA REZERVLİ

İki gün önce EMİN ÇÖLAŞAN’ın köşe yazısını okuyunca insanlığımdan utandım. Çölaşan’a gelen bir haberde BODRUM Türkbükü’nde bir restaurantta “rezervlidir” KARTI BULUNAN BİR MASA VARMIŞ. Bu masayı rezerve ettiren SÜRREYA YALÇIN isimli bir kadınmış. Bu bayan gelsin gelmesin o masa boş olarak her akşam için 15 bin lira ödüyormuş. Şayet bu HANIMEFENDİ !! gelirse kapıdan girer girmez SÜREYYA şarkı çalınıyormuş.

Eyyy vergi sistemi senin gözün kör olsun. Bakın kapitalist diye yerden yere vurduğumuz Amerika’da bu yaşam tarzı yoktur. Devlet ayağındaki donu alır…

Ben her yazdım kelimenin arkasındayım. ÜLKEMİN NÜFUSU 84 MİLYON İSE 20 milyonunun tuzu kuru… İşte kadıncağız da tuzu kurulardan… Gerisi 7500 TL EMEKLİ MAAŞI İLE KARPUZU DİLİMLE ALAN TAKIM… Şaha kalkan ülkenin düsturu budur…

Bu kadının ismi üzerinde giderek modacı olduğunu öğrendim. Kocası da pek zenginmiş..!

*****************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Akçay’a mavi bayrak yakıştı”

By: AKP

Bizden not: Madem öyle arıtmanın denize döktüğü noktaya da yakışır bir MAVİŞ.

………………………….

ÇÜŞ

Kamil SAKA, BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE BBB’ye dava açtı ve Edremit’te bir caddeden park ücreti alınmasını kaldırtmıştı.

Yücel Yılmaz şimdi bütün cadde ve sokakları parselledi. Okey bahçelerine otopark kulübeleri koydur, saati 40. TL. Haraç verir gibi geliyor bana. Aracın çizilmiş, çalınmış hiçbir garantin de yok. Yağma Hasan’ın böreği. Edison ampulü icat ettiğine pişman olmuştur.

…………………………..

ZEYTİNLİ

Köy meydanındaki parkın yanında olan evin duvarına yaslanan

Bir kafe yapılıyor. Yaşlı bir kadın sahipsiz derdini kime anlatacak.

Yaparsa Hasan başkan yapar.

…………………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OÜLSUN

Lideri ihya eden de, batıran da ekibidir

O.U.T

YORUM EKLE