Bu hastane farklı

Bu hastane farklı

Avrupa’nın ve Türkiye’nin en kapsamlı hayvan hastanelerinden biri olarak Antalya’da açılan Prime Animal Hospital özellikle Fizyoterapi ve Rehabilitasyon uygulamaları ile yürümekte zorluk yaşayan evcil hayvanların yeniden sağlığına kavuşmasında büyük rol oynuyor

 

Geçtiğimiz ay açılarak hizmete başlayan Prime Animal Hospital, kısa sürede çok sayıda yürümekte zorluk yaşayan kedi ve köpeğin sağlığına kavuşmasını sağlayarak bu alanda ne kadar önemli bir rol oynadığını kanıtlamış oldu.hayvan hasa

Avrupa’nın ve Türkiye’nin en kapsamlı tam teşekkülü hayvan hastanelerinden biri olarak Antalya’da açılan Prime Animal Hospital, evcil hayvan sahiplerinin büyük ilgisi ile karşılandı.

Hastaneden yapılan yazılı basın açıklamasında veterinerlik sektöründe branşlaşmanın önemine işaret edilerek görüntüleme ve fizyoterapide bulunan boşluğu kapatma yolunda önemli bir adım atıldığına işaret edildi.

Branş hastanesi


Açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Ülkemizde branşlara özel veterinerlik hizmeti veren hastanemiz çok kısıtlı sayıda. Gerek görüntüleme gerek fizyoterapi ve gerekse fizyoterapi ile doğrudan ilişkili bir cerrahi hastanemiz yok. Esasen Cerrahi ve fizyoterapi bir bütün olarak ele alınmalıdır.

Yapılan cerrahi işlemden sonra tıpkı insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da bir fizyoterapi süreci olması gerekiyor. Bu da iyileştirmeyi hızlandıran bir süreç olarak ortaya çıkıyor. Biz toplum olarak bu bilince maalesef çok fazla sahip değiliz. Aslında biz bu bilinci de oluşturmak istedik. Bu nedenle böyle bir hastaneye gereksinim duyduk. Hastanemizde çalışan hekimlerimiz diğer branşlara ek olarak özellikle cerrahi ve fizyoterapi dallarında da uzmanlıklara sahip.


Hydro Physio

Hastanemizin açılış sürecinden önce yaklaşık bir yıla yakın süre bir araştırma yaptık. Dünyada fizyoterapi nasıl yapılıyor? Hangi cihazlar kullanılıyor. Bu çocuklar için hangi cihazlar iyi? Bu anlamda çok ciddi bir araştırmamız oldu. Bu araştırmalar çerçevesinde de İngiltere’den dünyadaki en iyi cihazlardan biri olan Hydro Physio’yu aldık. Cihazın çok çeşitli özellikleri var. Yaptığımız terapileri hafızaya alıp yönetebiliyor. Hastanın durumuna göre ayarlayabilme özelliklerine sahip. Suyun sıcaklık derecesi de ayarlanabiliyor. Hasta içerisine hemen girebiliyor. Birkaç dakika içerisinde giren hastanın büyüklüğüne göre su ile dolduruluyor.

C kollu skopi

Bizim mesleğimizde C kollu skopi cihazı çok yaygın değil. İnsanla hayvan hastanelerini yan yana koyduğunuzda bunun eşitliğini özellikle maddi olarak sağlayamıyorsunuz. Bu cihazlar son derece pahalı. Hastanemizde bulunan skopi cihazımızla anlık yapılan operasyonun görüntülenmesini sağlanıyor. Örneğin ortopedi operasyonunda bir vidayı gönderirken anlık olarak skopiden nereye gönderdiğinizi görebiliyoruz. Röntgen için hastayı bir yerden bir yere götürmenize gerek kalmıyor.


Kapalı havuz

Yine Hastanemizde yer alan kapalı havuzun ısıtmalı olmasını özellikle tercih ettik. Hastamız hiç hareket etmeden özel kıyafetlerle vinçle alınıp havuza indiriliyor ve uzmanlar eşliğinde terapi seanslarına başlanıyor”

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2022, 20:24

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160