Covid-19’a karşı koruma kalkanı

Covid-19’a karşı koruma kalkanı

İzmirli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, Covid-19’a karşı koruma kalkanı geliştiren Resverol gıda takviyesinin aynı zamanda virüse yakalandıktan sonra yaşanan Sitokin Fırtınası’nın da önüne geçtiğini açıkladı. 

Covid-19 salgınına karşı Türk aşısı için çalışmalar devam ederken virüse karşı koruma görevi olduğu dile getirilen yeni bir gıda takviyesi satışa sunuldu. Hem çocuklar hem de yetişkinler açısından koruma özelliği olan Resverol gıda takviyesi hakkında bilgi veren Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, şunları söyledi: 

“Sağlıklı beslenerek vücudumuza gereken maddeleri almak en güzeli ancak bizi hastalıklardan koruyacak 100 mg resveratrol ve 100 mg quercetin alabilmemiz için; 80 kilo kırmızı üzüm 10 kilo da soğan ya da yeşil elma yememiz lazım. Bu mümkün olmadığından gıda takviyesi kullanmak zorundayız.” 

7’DEN 70’E GÜÇLÜ BİR TAKVİYE

Yurtdışından ülkemize getirilen ve sıkça tercih edilen resveratrol, quercetin ve C vitamini de ekleyerek güçlü bir gıda takviyesi hazırladıklarını anlatan Uzm. Dr. Astarcıoğlu, “Çocukların sağlığını iyileştirecek bir gıda takviye arayışındayken Türkiye’de resveratrol ürünü bulunmadığını fark ettik. Olan takviyelerin hepsi yurtdışı kaynaklı idi. ‘Türkiye’de neden bir gıda takviyesi geliştirmiyoruz?’ dedik. Ancak bizler resveratrolü, yanına birkaç birleşen daha ekleyerek daha faydalı hale getirmek istedik ve kuersetin ile C vitamini seçtik. Çocuklar için 1 yıldır şurup şeklinde piyasada olan bu ürünümüzün çok faydalı olduğu geri bildirimini aldık ve yetişkinler için de farklı bir modelin geliştirilmesi gerektiğinin farkına vardık. Kuersetin miktarını daha da artırarak yetişkinler için bir tabletini yaptık” dedi.  

KORONADAN KORUYOR, VİRÜSLE SAVAŞIYOR

Resveratrol, quercetin ve C vitamini içeren Resverol Gıda Takviyesinin hem koronavirüsten koruduğunu hem de corona virüse yakalanan kişilerde  “bağışıklık raydan çıkması” olarak adlandırılan Sitokin Fırtınası’nın önüne geçtiğini dile getiren Uzm. Dr. Astarcıoğlu, “Bu üçlü birleşim korona virüsün hücre içine alınmasını engelliyor, eğer koronavirüs halihazırda hücreye girmiş ise, bağışıklık sistemini dengeliyor ve sitokin fırtınasını engelliyor. Koronavirüs, damarlar içerisinde pıhtılaşma yapabiliyor ve hastalıkta ölüme götüren sebeplerden biri de çoğu zaman bu kan pıhtılaşması oluyor. Resverol gıda takviyesinin içindeki kuersetinin damar içi pıhtı önleyici özelliği vardır” diye konuştu. 

TRUMP’I QUERCETİN KURTARDI

Seçimlerden hemen önce Koronavirüse yakalanan Amerika eski Başkanı Donald Trump’ın tedavisinde de quercetin kullanıldığını anlatan Uzm. Dr. Astarcıoğlu, “Amerikan tedavi protokollerinde koronavirüsten korunmak için 250 mg kuersetin, eğer virüsü kaparsanız da 500 mg kuersetin öneriliyor. Amerikan eski başkanı Trump korona oldu ve sessiz sedasız iyileşti. Ne verildi, ne tedavisi yapıldı? Orada da quercetin kullanıldı. Tabii ki kendisi antikor tedavisi de aldı ama esas Trump’ı iyileştiren ilaç quercetindir” dedi.  

BOZUK HÜCREYİ ONARIYOR

Amerikan, Çin ve Japon tıbbında senelerdir kullanılan gıda takviyelerinin Türkiye’de son dönemlerde geliştirilmeye başlandığını anlatan Uzm. Dr. Astarcıoğlu, “Çok basit bahsedecek olursak; hücrelerimizi birer fabrika olarak düşünün. O fabrika, her gün çalışarak bir şey üretiyor ama bir şey üretirken atık madde de çıkarıyor. Bu atık maddeyi güzel düzenli temizlenmezse zamanla o çöpler hücrenin fonksiyonlarını sürdürememesine neden oluyor. Buna biz ‘oksidasyon’ diyoruz. Yani serbest oksijen radikallerinin yaptığı hücresel hasarlanma, mitokondrinin bozulması durumu. Dolayısıyla, o hücrenin enerji santralini siz bozuyorsunuz. Hücre, enerji üretilmediği için fonksiyonunu sürdürmüyor. O hücre, bağırsak hücresinde ise sindirimi yapmıyor, beyin hücresi ise iyi düşünemiyor, kas hücresi ise güçsüzleşiyor, kalp hücresi ise kalp kası fonksiyonlarını sürdüremiyor, akciğer hücresiyse koah, astım gibi şeylere sebep oluyor. Dolayısıyla her hücrenin temizliğini yapmaktan sorumlu bu maddeler tüm vücutta sorun neredeyse orayı onarıyor” ifadelerine yer verdi. 

GEBELİK VE MENOPOZ DÖNEMİ 

Uzm. Dr. Astarcıoğlu, Resverol gıda takviyesinin aynı zamanda yaşlanma karşıtı olması açısından da herkese önerilebilecek bir ürün olduğunu vurgulayarak, “Kadın hastalıkları için çok etkili bir gıda takviyesi olan Resverol’ün, gebelikte fetüsü koruduğu ve erken doğum ihtimalini azalttığı, menopoz sonrası bilişsel seviyelerde artış yaparak alzheimerı geciktirdiği bilinmekte. Yanı sıra obezite, beraberinde gelen hipertansiyon, kalp rahatsızlıkları, kolesterol yüksekliği, diyabete giden insülin direncini engellemede yardımcı olan Resverol, koronavirüs için de bir can yeleği oldu” şeklinde konuştu.

(Emre Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160