Diş implantları gerçek dişlere benziyor mu?

Diş implantları gerçek dişlere benziyor mu?

Diş implantları, eksik dişleri tamamlamak  için gelişmiş ve modern bir tedavidir. Diş implantları, boşluğu doldurmak için cerrahi olarak çeneye yerleştirilir.

Eksik dişler sadece estetik bir sorun değildir. Diş implantlarının ağız sağlığınızı, yaşam kalitenizi ve dişlerinizin ömrünü uzatmak gibi bir dizi başka faydası da vardır.

Diş implantlarının ömürü ne kadardır?

Diş implantları genellikle titanyumdan yapılmıştır, bu nedenle güçlü, güvenli ve uzun ömürlüdürler. Uygun ağız hijyeni ve altı aylık düzenli kontrollerle diş implantları ömür boyu kullanılabilir. Bu nedenle hastalar ve diş hekimleri tarafından tercih edilirler.

Diş implantları gerçek dişlere benziyor mu?

En büyük faydalarından biri, diş implantlarının gülümsemenizin görünümünü önemli ölçüde iyileştirmesidir. Ek olarak, gerçek dişlere benzerlikleri, dental implantların bakımını kolaylaştırır. Onları temiz tutmak için, her zamanki gibi günde iki kez fırçalayın ve diş ipi kullanın. Düzenli kontrol ve temizlik için altı ayda bir diş hekimi ziyaretlerini ihmal etmeyin. Yapay dişler, doğal dişler gibi çürümese de, bakterilerin ağzınızda birikmesini ve enfeksiyonlara neden olmasını önlemek için yine de bakım şarttır.

Diş implantları ile yemek yenebilir mi?

Diş implantları size eksik dişlerle yiyemediğiniz tüm yiyecekleri yeme özgürlüğü verir. Aslında, implantlar ağzınızdaki genel işlevselliği geri kazandırır. Bu, belirli yiyecekleri rahatça çiğneme yeteneğinizi, ısırma gücünüzü ve konuşmanızı içerir.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş implantlarının faydalarını şu şekilde özetledi.

1-Eksik dişleri tamamlayarak fonksiyon, fonasyon ve estetiğin geri kazanılmasını sağlar.

2-Eksik diş boşluğuna komşu dişlerin boşluğa doğru kayarak veya devrilerek aralanmasını engeller.

3-Eksik diş bölgesine gelecek yiyecek basınçları nedeniyle diş etinin iltihaplanmasının önüne geçer.

4-Eksik diş bölgesindeki kemik erimesini durdurur.

5-Alt ve üst çene diş ilişkisinin zaman içinde bozulmasını engeller.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER