15 senedir süren teyze kızlarının öldürülmesi davasında sona gelindi

Suçlulara en ağır cezalar geliyor

15 senedir süren teyze kızlarının öldürülmesi davasında sona gelindi

2 tutuklu kardeşin ardından olayda bir kişinin daha DNA'sına rastlandı. Tespit edilen bu kişiden de eşleşmenin tespiti için DNA örneği alınmasına karar verildi.

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, 21 Mart 2006'da okula gitmek için evlerinden ayrılan ve cesetleri 44 gün sonra bulunan 10 yaşlarındaki teyzekızlarının öldürülmesine ilişkin davada, mahkemede Ankara Üniversitesindeki Adli Genetik Uzmanı Prof. Dr. Nergiz Cantürk'ün verdiği raporda, "Bu şahısların bu suçu işlemediği söylenemez," dedi.

Raporda, "Çünkü bu tip durumlarda bu kadar yakın ihtimal varken 16 'da 15 DNA profili uyumluyken bunda aleyhe delil olma kabiliyeti yoktur, artık bu sanık lehine kullanılamaz, bu sanığın aleyhine kullanılabilir ve kuvvetli delil olduğunun kabulü gerekir" şeklinde raporunu yazmış ve yollamıştır. Bu rapor neticesinde mahkeme S.Y 'nin ve A.Y 'nin tutuklanma amacıyla yakalanması yönünde karar vermiş ve 16'da 15 sanıkla cesette bulunan DNA örneğinin uyuşması üzerine iki kardeş tutuklanmıştı. Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, maktul Tuğçe Yıldırım'ın annesi Ayşe ve babası Yüksel Yıldırım, maktul Büşra Karabacak'ın annesi Hanife ve babası Mustafa Karabacak ile avukatları hazır bulundu. "Kasten öldürme", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "cinsel istismar" suçlarından tutuklu yargılanan sanıklar Seyhan Y. ve Ayhan Y. de duruşmaya katıldı.

Duruşmada sanıkların avukatları, reddihakim talebinde bulundu. Sanıklar Seyhan Y. ve Ayhan Y. ise suçsuz olduklarını ileri sürdü. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanık avukatlarının reddihakim talebinin değerlendirilmesi için duruşmayı erteledi.

Karabacak ve Yıldırım ailelerinin avukatı İbrahim Erenci, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, suça iştirak eden bir kişinin daha olduğunu söyleyerek, Cumhuriyet Başsavcılığıyla konuyu görüştüğünü ve o kişiden de DNA örneği alınacağını ifade etti.

Bu gelişmenin ardından 15 senedir süren duruşmada sona gelindiğini ve suçluların en ağır cezaya çarptırılacaklarını söyledi.

OLAY Savaştepe ilçesi kırsal Karacalar Mahallesi'nde oturan ve 21 Mart 2006'da okula giderken kaybolan teyze kızları Büşra Karabacak ile Tuğçe Yıldırım'ın cesetleri, 44 gün sonra Çamurlu Mahallesi yakınlarındaki bir menfezde poşete sarılı halde bulunmuştu. (SUAT SALGIN)

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2021, 21:40
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160