Doğal Şehrin Doğal Başkanı Dur Durak Bilmiyor

Doğal Şehrin Doğal Başkanı Dur Durak Bilmiyor

Her an halkla iç içe olan, vatandaşların mutluluğuna, sevincine ve üzüntüsüne ortak olan Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş Sındırgı’da alışılagelmiş belediyecilik anlayışını değiştirerek Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını ilçeye kazandırdı.

Özellikle Sındırgı’da başlayan doğa, tarih, kültür ve doğal kaynaklar ile büyüme planı ve “ Doğal Şehir “ unvanı ilçe ile özdeşleştiği başarılı bir gelişme sağladığı gibi Doğal Şehirler Birliği ile Türkiye geneline yayılmaya başladı. 

Sosyal belediyecilik ve hizmet belediyeciliğinin eş zamanlı yürütülmesi, şehrin değerlerinin gün yüzüne çıkarılarak büyümenin ve turizmin sağlanması da Türkiye genelinde örnek yerel yönetim olarak Sındırgı’nın yer almasını sağladı.

Vatandaşların yıllanmış hayali olan jeotermalle ısınma başta olmak üzere sayısız birçok projeyi hayata geçirerek önceleri Sındırgı adının telaffuz bile edilemediği bir ilçeyi adeta küllerinden yeniden canlandıran başkan Yavaş adını turizmle, kültürü ve doğal güzellikleri ile her platformda söz ettiren bir Sındırgı gerçeğine önder oldu. Alt yapıdan, üst yapıya, eğitimden, sağlığa birçok farklı alanda, istihdamı arttıran, geleceğe yön veren çevreci ve doğal birçok proje hükümet, büyükşehir ve Sındırgı belediyesi işbirliği ile hayata geçirildi.  Özellikle ilçenin dışa açılan kapıları Balıkesir ve Akhisar yolu, kırsal mahalle yolları ile ulaşım kolaylaştı.

İstihdam arttıran çevreci projeler

Sındırgı ilçesinde AK belediyecilik döneminde Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetleri, ortak akıl ve stratejik planlamalar doğrultusunda kazandırıldı. İlçe de yapılan hizmetler ve şantiyelerde kalıcı ve geçici istihdam yaratıldığı gibi özellikle Akpınar Yaşam Merkezi, BALKURU, DOBATEKS gibi istihdama katkı sunan Jeotermal enerjinin verimli kullanılmasına örnek projeler özellikle kadınlar başta olmak üzere istihdama da katkı sağlıyor.

Çiftçilere de destek olan BALKURU, DOBATEKS gibi projeler istihdama katkı sunmasının yanısıra Jeotermal enerjinin verimli kullanılmasına örnek projeler, tarihe ve kültüre sahip çıkan çalışmalar birçok dalda ödüller getirdi.

Sosyal belediyecilik anlayışı ilçenin dört bir yanına yayıldı

Ömrünü Sındırgı’ya adayan Ekrem Yavaş 2004 yılı ve öncesinde birçok sivil toplum kuruluşu ile ilçenin gelişmesi, ülke gündemine dair birçok faaliyette bulundu. 2004 yılında belediye başkanı seçildiğinde ise Coğrafyacı olması ve bölgeyi iyi analiz edebilme özelliği ile ilk olarak ilçenin stratejik planlarını hazırladı. O yıllarda planlanan ve söz verilen projelerin hemen hemen hepsinin hayata geçirilmesi ilçenin büyümesini sağladığı gibi belediyecilik anlayışını da değiştirdi. Özellikle sosyal belediyecilik projeleri ile ilçenin tanınması, tüm vatandaşlara yerinde ve eşit hizmet gitmesi sağlandı. SIBEM, Gençlik Merkezi, Bilim Merkezi, yaz kursları vb. gençlik hizmetleri ile eğitim destekleri de ön planda tutuluyor. 

İlçenin her köşesi aynı anda değerleniyor

Projelerinde ve stratejik planlamalarında ilçe meydanı yerine şehrin dört bir yanının da eş zamanlı değerlenmesini sağlamak adına çalışmalar gerçekleştirildi. Okul, hastane, sağlık ocağı gibi yatırımlar ilçenin farklı bölgelerine yapılarak atıl durumdaki alanların bile eş zamanlı değerlenmesi sağlandı. Bütün bu planlamalar emlak değeri en fazla artan ve tercih edilen bir doğal şehir ortaya çıkardı.

Rant ve değer kazandıran projeler ilçenin tek bir noktasına toplanması yerine dört bir yana dağıtılarak ilçenin dört bir yanının aynı oranda değer kazanmasını, gelişmesini sağladı. Dere ıslahları ve alt yapı çalışmaları, okulların ve sosyal tesislerin farklı bölgelere yapılması ilçenin değerini arttıran en önemli projeleri arasında yer alıyor. 

Sındırgı termal ve doğa turizminde bilinen isimler arasında yer alıyor

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş’ın girişimleri ile 2006 yılında termal turizm bölgesi ilan edilen ilçede yükselen termal tesislerle yatak kapasitesi 800’lerin üzerine çıktığı gibi 12 ay turizme olanak sağlıyor. Körfez bölgesine göre 12 ay doluluk oranına sahip ilçede turizm halk tarafından da benimsendiği gibi her gün binlerce ziyaretçi ilçede ağırlanıyor.

Hisaralan Jeosit alanı ile başlayan Balıkesir’in tamına yayıldığı gibi İzmir ve Çanakkale illerini de kapsayan İda Madra Jeopark projesinin en önemli ayaklarından birinin ilçede bulunması ve bölgede Büyükşehir belediye işbirliği ile yapılan çalışmalar da turizme katkı sağlıyor.

Festivaller ve etkinlikler şehri doğal şehir Sındırgı her kesime uygun bir olanak sağlıyor. Özellikle Sındırgı’nın en büyük değeri ve markası olan Yağcıbedir halısının coğrafi işaretinin Sındırgı’ya kazandırılması, coğrafi işaretli ürün çalışmaları, kırsal mahallelerde yapılan gölet çalışmaları bölgenin tamamında ihtiyaca uygun ne varsa o hizmetlerin yapılması başkan Yavaş’ın bölgeye ve yönetime hâkim olduğunu gösteriyor.

Ankara ile temasların güçlü olması ve kapıların nasıl açılacağını bilmesi de ilçeye hükümet yatırımlarının kazandırılmasında etkin rol oynuyor. Ekip çalışmasına hâkim olması, tüm kamu kurumları ile uyumlu çalışma sisteminin kazandırılması da birçok projenin daha hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini sağlıyor.

2004 yılından bu yana yürüttüğü çalışmalar neticesinde Sındırgı ilçesine tescilli doğal şehir unvanını kazandıran Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş halk tarafından da doğal şehrin doğal belediye başkanı olarak da nitelendiriliyor.

Sındırgı bir aşk hikayesi

Gelecek nesillere daha güzel bir Sındırgı bırakmak adına gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Sındırgı bir aşk hikâyesi. Bu şehrin geçmişten gelen hikâyelerini gün yüzüne çıkarıyor, adeta hikâyesini yeniden yazıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi “ Aşkla çalışan yorulmaz.”. Biz de bu memlekete doğal güzelliklerine, sıcak ve samimi insanlarına aşığız. Yıllardan bu yana vatandaşlarımızdan aldığımız güçle elimizden gelen gayreti fazlası ile gösterdik. AK Belediyeciliğin tüm gerekliliklerini yerine getirerek Sındırgı’yı bir marka haline getiriyoruz. Hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz, kamu kurumlarımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz ile uyum içerisinde sayısız birçok projeyi hayata geçirdik. Hayallerimiz, hedeflerimiz büyük. Yıllanmış sorunları çözüme kavuşturduk. Şimdi şahlanma vakti. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz projelere desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, Büyükşehir belediye başkanımız Yücel Yılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle vefakârca çalışan Sındırgı’ya değer kattığımız belediye personelime, birim amirlerimize, meclis üyelerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Hizmet aşkımız ve Sındırgı sevdamız hiç bitmeyecek.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2023, 17:03

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER