Sındırgı 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Hizmete Açıldı

Sındırgı 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Hizmete Açıldı

Sındırgı İlçesi Mandıra Mahallesinde hizmete başlayan Sındırgı 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun açılışı Vali İsmail Ustaoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında hizmet vermeye başlayan ve aylık ortalama yüz vakaya müdahalenin yapıldığı, bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayan istasyonun açılışında konuşan Vali Ustaoğlu, sağlık hizmetlerinin artarak devam ettiğini ifade etti. Ustaoğlu, “Bugün ülkemizin her noktasında acil sağlık hizmetleri konusunda çok önemli merkezler kurulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sağlık alanında şu anda artık dünyada örnek gösterilen ve örnek alınan bir ülkedir. Özellikle şehir hastaneleri, devlet hastaneleri ve sağlık merkezlerimizle dünyadaki sağlık teşkilatlarına örnek olmaktayız. Acil sağlık hizmetleri alanında yaptığımız yatırımları her yıl bir önceki yıla göre daha ileriye taşımak için devletimiz tüm imkânlarını seferber etmektedir. Bundan sonraki süreçte ise amacımız, merkezlerimizin sunduğu hizmetin kalitesinin, kapasitesinin artırılması ve kurumsallaşması olacaktır.” diye konuştu. 

Ustaoğlu, “Devlet, Vatandaş İçin Vardır”

Acil Sağlık Merkezi’nin ilçeye kazandırılan çok önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Ustaoğlu, “112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımız ile ilçe merkezi, kasaba ve köylerinde meydana gelebilecek vakalara çok daha kısa bir sürede müdahale edilmesini sağlamaktadır. İstasyonumuz tam donanımlı acil yardım ambulansı ile 3 kişilik ekipler halinde 24 saat kesintisiz hizmet verecektir.
Devlet vatandaş için vardır. Vatandaşımızın her derdinde her sıkıntısında anında yanında olmayı hedefliyoruz. Acil Sağlık Merkezi ilçemize kazandırılan çok önemli bir yatırımdır. Bu istasyonumuzla birlikte, acil sağlık vakalarına en seri şekilde ulaşılacak ve bu sağlık hizmetleri en etkin bir şekilde yerine getirilecektir. Bu vesile ile bu tesisin hizmete girmesinde emeği olan herkese ve özellikle sağlık teşkilatı mensuplarımıza teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2024, 17:22

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER