SINDIRGI SOKAKLARINDA BAYRAM SEVİNCİ, Başkan Yavaş Sokak Sokak Dolaştı, Çocukların Bayramını Kutladı

SINDIRGI SOKAKLARINDA BAYRAM SEVİNCİ, Başkan Yavaş Sokak Sokak Dolaştı, Çocukların Bayramını Kutladı

Balıkesir Sındırgı İlçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı konvoyu büyük bir coşkuyla karşılandı.  Pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasağı olduğundan bayram balkonlara taşındı. Balkonlarını bayraklarla süsleyen çocuklar, bayram konvoyunu coşkuyla selamladılar.

Her sene ülke çapında büyük bir coşkuyla kutlanan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı bu yılda Sındırgı halkı evlerinin balkonlarında kutladı. Cumhuriyet ve istiklalimizi gelecek kuşaklara Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’da coşku meydanlar yerine evlerde yaşanıyor. Korona Virüs salgınından dolayı caddeler, meydanlar, okullar boş kalsa çocuklar yine de coşkuyla kutlamayı ihmal etmiyor.

Bayram konvoyun başını çeken, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır, AK Parti İlçe başkanı M. Cemil Atla ve emniyet mensupları da bayram konvoyunda çocukları ve vatandaşları coşkuyla selamladılar. Sındırgı sokaklarında dolaşan Yavaş, halkının bayram sevincine ortak oldu. Bütün çocukların bayramını sokak sokak dolaşarak kutladı.

Pandemi nedeniyle bu yılda mecburen evlerde bayram geçirdiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır; ‘’Çok şükür çok güzel bayram kutladığımızı düşünüyoruz. Geçen yılda aynı şekilde yapmıştık. Milli egemenliğimizin 101. Yılında da büyük bir heyecanla kutlandı. Bu bayramı bize armağan eden Atatürk’e çok teşekkür ediyor, bütün çocuklarımızı bayramını kutluyorum’’ dedi.

Sındırgı halkının heyecanına ortak olan Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş; ‘’Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. Yılını kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk bugünü çocuklarımıza bayram olarak hediye etti. 23 Nisanı önceden okullarda, stadyumlarda meydanlarda kutlarken maalesef pandemi nedeniyle bizler çocuklarımızın evlerine gidiyoruz. Bizde Sındırgı Belediyesi olarak hastalık sebebiyle sokağa çıkamayan evlerde kalan çocuklarımızı da yalnız bırakmak istemedik. Bugün 3 saattir konvoy eşliğinde Sındırgıyı dolaştık. Müthiş bir şekilde karşılama oldu. Çocuklar bizi görünce evlerinden inip yanımıza geldiler bayrak istediler. Çocuklar müzik eşliğinde dans ederek mutluluklarını bizimle paylaştılar. Sındırgı bu bayramı da farklı şekilde kutlamasını bildi, pandemi kutlamaya engel olmadı.  Geçen yılda mehter takımımızı almıştık. Bütün Sındırgıyı tek tek dolaşmıştık. Bu sene de yine arabalarla, kortej eşliğinde bayram coşkusunu az da olsa vermeye çalışıyoruz. Tek dileğimdir ki bir an önce normale dönelim, eski özlediğimiz bayramları hep beraber kutlayalım. Çocuklar geleceğimiz bugünün küçükleri yarının büyükleri olacağı sebebiyle onları vatan sevgisi ile yetiştirmek bizim görevimiz. Türkiye’nin geleceği çocuklarımızla daha güzel olacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun’’ dedi.

(Bekir Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER