Sındırgı Spor Kenti Olmaya Aday, Oryantiring Yarışmasına Rekor Katılım

Sındırgı Spor Kenti Olmaya Aday, Oryantiring Yarışmasına Rekor Katılım
Farklı spor dalları müsabakalarına ev sahipliği yapan Sındırgı ilçesinde ilk kez oryantiring yarışması gerçekleştirildi.  Özellikle eşsiz doğası ile doğa sporlarına parkur oluşturan Sındırgı ilçesi spor kenti olmaya aday.
Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Oryantiring U-14 Ligi 2. Kademe yarışları da hafta sonu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde gerçekleştirildi.
Türkiye Oryantiring Federasyonu ile Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Sındırgı Belediyesi organizesinde Oryantiring U-14 Ligi 2. Kademe yarışları Sındırgı’da yapıldı. Balıkesir Büyükşehir belediyesinin de destek verdiği yarışlarda katılım en üst seviyede gerçekleşti. Sındırgı Şerif Paşa Meydanı ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki ara sokak ve caddelerde gerçekleştirilen heyecan dolu yarışlara 11 ilden 507 sporcu katılım sağladı.
14 ayrı kategoride düzenlenen yarışlarda sporcular hünerlerini sergiledi. 2. Kademe yarışlarında en çok katılımın sağlandığı Ankara bölgesini de geçen Sındırgı yarışları 507 sporcunun katılımı ile rekor kırdı.
İlçe Genelinde İlk Olması Meraklı Gözleri de Sokağa Döktü
Sındırgı ilçesinde ilk kez düzenlenen ve yerel halkta da büyük merak uyandıran yarışlar ilgi ile takip edildi. Yarışların nasıl olduğunu merak edenler Cumhuriyet Meydanı’ndan takip etti.
507 sporcunun yanı sıra ailelerin de katılımı ile 2000’den fazla kişi iki gün boyunca Sındırgı sokaklarında dolaştı. Yarışmaların meydan da olması esnafında yüzünü güldürürken, konaklama alanında ilçe merkezindeki tüm oteller %100 doluluk seviyesine ulaştı. Çocukların gelişiminde önemli bir yeri olan oryantiring yarışları aynı zamanda ilçe ekonomisine de katkı sağladı.
Heyecan dolu yarışlar sonunda dereceye girenler için Cumhuriyet Meydanında ödül töreni düzenlendi. Sporculara ödüllerini Türkiye Oryantiring Federasyonu başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu, ilçe kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Sındırgı belediye başkan yardımcısı Salih Durak, ilçe emniyet müdürü Tahir Demir, Sındırgı Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe müdürü Rahmi Yörük, etkinlik direktörü Handan Burak Aksoy, Türkiye Oryantiring Federasyonu yetkilileri, hakemler ve antrenörler takdim etti.
Sındırgı’nın Pozitif Bir Enerjisi Var, Daha Güzel Yarışları Doğal Şehirde Gerçekleştireceğiz
Sındırgı’nın pozitif bir enerjisi olduğunu belirten Türkiye Oryantiring Federasyonu başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu “Bugün 10 Nisan 2022. Balıkesir Sındırgı ilçemizde doğal güzellikte, Doğal Şehir Sındırgı’da U-14 yarışımızı yaptık. 2. Kademesini yaptık. 507 sporcumuzun, çocuğumuzun katılımıyla yaptık. Çok güzel, çok eğlenceli bir yarıştı. Çocuklarımız da çok keyif aldı, bölgeyi de çok sevdiler. Ve inşallah ilerleyen yıllarda yine Sındırgı bölgemizde ulusal organizasyonlar düzenleyeceğiz. Belediye Başkanımız, Kaymakamımız sağolsunlar çok destek verdiler. Pozitif enerjileri var. Gelecek yıllarda buraya sık sık geleceğiz.” Dedi.
Sındırgı’da güzel bir organizasyona imza atıldığını belirten İlçe kaymakamı Zafer Oktay “Türkiye Oryantiring Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu ve Sındırgı İlçesi olarak ev sahipliği yaptığımız 507 sporcunun katılımlarıyla güzel bir etkinlikte Sındırgı’da belediyemizle birlikte ev sahipliği yaptık. Güzel bir etkinlik oldu. Sındırgının tanıtımı açısından daha çok değerliydi. İnşallah bu güzel sporun zihnin ve bedenin buluştuğu bu güzel sporda bizlerde inşallah Sındırgı olarak yer almaya çalışacağız. Ben emeği geçen tüm hocalarımıza Federasyonumuza İl müdürümüze çok teşekkür ediyorum.
Sındırgı Etkinlikler Kenti Olacak, Spor, Kültür ve Sanatın kalbi Sındırgı’da Atacak
Doğal Şehir Sındırgı’ya yakışır etkinlikleri yapmaya devam ettiklerini belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Bugün harita bilgisini, yön bilgisini genç yaştaki çocuk yaştaki nesillere öğretebilmek maksadıyla dünyada olan bir disiplin oryantiring federasyonu tarafından tertip edilen bir yarışmaya ev sahipliği yaptık. 3-4 saat boyunca Doğal Şehir Sındırgı’nın tarihi dokusundaki güzelliklerini noktalarını tek tek tek tek çocuklar gezmiş oldular. Böyle doğal şehire yakışır etkinlikler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu gibi sporlar zihnimizi, beynimizi ve bedenimizi güçlendiren işler. Gençlerimiz, neslimizi bu tür sporlara adapte edebilmek içinde belediye olarak sonuna kadar yanlarındayız. Sındırgımızda güzel bir etkinlik geride bıraktık. Yenilerine sağlık. “şeklinde konuşurken Katılımcı konusunda rekora imza attıklarını belirten etkinlik direktörü Handan Burak Aksoy ise  “Sındırgı’daki yarışmamız U-14 dediğimiz 14 yaş altı yani 8,10,12 ve 14 yaş grubu sporcuların A,B kategorili ve kız erkek ayrı olmak üzere her birinin farklı parkurlarda yarıştıkları bir kademe yarışıdır. Bunun sonrasında 3. Kademe şeklinde bu yarışlar farklı illerde devam edecek. Bugün şöyle bir güzel tarafımız var bizim. 4 farklı noktada 2. Kademe yarışı yapıldı. 2şer gün arayla dördünde başlamış olan yarışlar kapsamında 2. Kademe yarışları arasında Ankara’yı bile katılım olarak geçmiş durumdayız 507 sporcumuz bugün Sındırgı sokaklarında Doğal Şehir Sındırgı’da, doğal bir ortamda güzel vakit geçirdiler her şeyden önce. Çokta mutlu olduklarını gördük, gözlemledik. Bu anlamda hem belediyenin destekleri hem buradaki ekibin güzelliği çocuklara inanılmaz pozitif olarak yansıdı ve bundan sonra daha büyük çaplı organizasyonlarla inşallah Sındırgı’da oryantiring’e devam etmeyi planlıyoruz. Uzak bölgelerden İstanbul, Burdur, Kocaeli, Yalova, Bursa, İzmir, Manisa bir çok farklı noktadan da burada misafirleri ağırlamış olmak bizleri ayrıca onure etti.  “ dedi.

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER