Sındırgı’dan Hatay’a Gönül Köprüsü

Sındırgı’dan Hatay’a Gönül Köprüsü

Hatay’da Geçici Barınma İhtiyacı İçin Sındırgı Mahallesi kuruluyor

Asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde yaraları sarmak için yediden yetmişe herkes seferber olmuş durumda. İlk günden başlayarak 20 TIR’a yakın acil ihtiyaç listesinde yer alan ürünler Balıkesir’ in Sındırgı ilçesinde toplanan yardımlar AFAD, Kızılay koordinasyonunda deprem bölgesinde farklı illere ulaştırılırken, barınma ihtiyacının çözülmesi adına da yeni bir kampanya başlatıldı.

İlçeye gelen hayırsever vatandaşların evlerine yerleştirilen depremzedelerin yanı sıra bölgede bulunan ve orada kalacak vatandaşların da asıl konutları teslim edilinceye kadar barınma ihtiyacının karşılanması adına “ Hatay’da Sındırgı Mahallesi “ kurulması kararı alındı. Konteyner evlerden oluşacak ilk etapta 100 konteynerlik proje için Sındırgı İlçe kaymakamlığı oluru ile yardım hesabı açıldı.

Hayırsever vatandaşların destekleri ile alınacak konteyner evler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı belediyesi işbirliği ile alt yapı ve çevre düzenlemesinin yapılacağı 10 dönümlük alana yerleştirilerek depremzedelerin geçici barınma ihtiyacının karşılanması için Sındırgı mahallesi oluşturulacak. Konteynerlerin üzerinde ise Sındırgı’nın her mahallesinin adı, kurumların adı yer alacak. Şahıs ve şirket adına konteyneri tek başına almak isteyenlerin ise isimleri konteyner evler üzerine yazılacak.

Boş konteyner fiyatı 72.000 TL, eşyalı konteyner fiyatı ise 96.000 TL olarak belirlendi. Yardımlar Sındırgı Kaymakamlığı tarafından onaylı Kaymakamlık Yardım Hesabında toplanacak. Sındırgı kaymakamlığı deprem koordinasyon kurulu ise İlçe müftümüz Sami Türkel, Muhtarlar adına Yağcıbedir Mahalle Muhtarı Yakup Şahin, Sındırgı Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Salih Durak’ dan oluşmaktadır.

KAYMAKAMLIK YARDIM HESABI

ZİRAAT BANKASI

Hesap No: 45637857-5005 47-SINDIRGI/BALIKESİR

IBAN: TR25 0001 0000 4745 6378 5750 05

Salih Durak

Mahalle muhtarları ile yapılan toplantıda her mahalle için en az bir konteyner, muhtarlar için de ayrı iki konteyner yapılması kararı alındı.

Deprem bölgesinde depremzedeleri ziyaret ederek Sındırgı’dan giden acil yardım TIR’larının koordinesini sağlayan Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, ilçeye döndüğü gibi en önemli ihtiyaçlardan biri olan barınma ihtiyacına yönelik kampanyayı başlattı.

İlk konteyneri ben yaptıracağım diyerek kampanyayı başlatan Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Deprem hepimizi derinden sarstı ve en çok depremin izlerinin olduğu yer Hatay. O serhat şehrimize doğal şehir Sındırgı olarak 100 adet konteyner evler yapıyoruz. Halkımız bu konuda çok önemli destekler veriyor. Her bir kırsal mahallemizin adına bir evimiz olacak orada. Büyükşehir ve Sındırgı belediyesi altyapısını yapacak. Bizlerde orada Sındırgının o doğal şehrinin yazısını alnına koymuş olacağız. 72.000 liraya mal oluyor bir tane konteyner ev ve içini de ayrıca düzmek isterlerse 24.000 TL’de onun için bize verdiklerinde adını, şahsın adı veya mahallenin adını orada yaşatmış olacağız. Doğal şehir Sındırgı evleri Hataya hayırlı olsun. “ dedi.

Ayni Yardımlar da Devam Ediyor

Deprem bölgesinde kullanılmak üzere acil ihtiyaç listesinde yer alan kuru gıda, kıyafet, battaniye, jenaratör, sağlık malzemeleri, bebek bezi, maması gibi yardım da bulunmak isteyen vatandaşlar da Cumhuriyet meydanında yer alan yardım çadırında toplanmaya devam ediyor.

Sındırgı Belediyesi, Sındırgı ilçe kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında ilçe tek yürek oldu. Tüm siyasi partiler, STK’lar, kurumlar tek bir çatı altında yarım seferberliğini sürdürüyor.

Bunun yanı sıra Sındırgı Arama Kurtarma Ekibi, gönüllü aşçılar, oparatörler ve gönüllüler 10 farklı ilde yardımları ulaştırmak için çalışıyor. Sındırgı AK Parti ve MHP ilçe başkanları, meclis üyeleri deprem bölgesindeki vatandaşları tek tek ziyaret ederek ihtiyaçları belirliyor, Sındırgı ile irtibat halinde yardımların ihtiyacı olanlara ulaştırılması hedefleniyor.

Deprem yardımları hakkında bilgi almak isteyen, boş evlerini barınma ihtiyacı için sunmak isteyenlerde Sındırgı Belediye hizmet binası giriş katında oluşturulan Deprem koordinasyon merkezine başvurabilirler. Aynı zaman da ilçeye gelen depremzedeler için tüm ihtiyaçların yer aldığı sevgi market de belediye binasında hizmete hazırlanıyor.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER