Susurluk Devlet Hastanesi'nin Temeli Atıldı

Susurluk Devlet Hastanesi'nin Temeli Atıldı

Vali Hasan Şıldak, Susurluk İlçesinde yapılacak olan 50 yataklı Susurluk Devlet Hastanesi'nin Temel Atma Törenine katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Şıldak ülkenin dört bir yanında yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Şıldak, "Ankara istikametinden Ege Bölgesine adeta bir giriş kapısı olan Susurluk İlçemizde yapılacak hastanenin, özellikle yaşadığımız pandemi döneminde ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğu açıkça ortada. Ülkemizin dört bir yanında yatırımların devam ettiğini görmek her şeyden önce bir vatandaş olarak bizleri çok mutlu ediyor. Susurluk İlçemizde şu anda bir çok planlanan yatırım ve devam eden çalışmalar var. İnşallah hepsi zaman içinde adım adım hayata geçecek." diye konuştu. 

Ülkenin pandemi sürecini başarıyla yürüttüğünü ifade eden Şıldak, "Pandemi sürecinin sonuna ulaştık. 1 Temmuz itibariyle de artık pek çok sınırlama sona ermiş olacak. Çok kısmi noktalarda, küçük tedbirlerle sürece devam edeceğiz. İlimizde de vaka sayıları çok hızlı şekilde düştü. Bütün vatandaşlarımız büyük bir teşekkürü hak ediyor. İl Sağlık Müdürümüzün komutasında, İl genelindeki yüksek performanslı çalışma tablosu bizi bu sonuca ulaştırdı. Bu sonuca burada bulunan bütün katılımcıların desteği ile ulaştık. Kolluk Kuvvetlerimizin, Kaymakamlarımızın, Belediyelerimizin fedakârca çalışmaları, İlimizin yüksek bir kriz yaşamadan pandemi sürecinin sayfalarını kapatmasını sağladı." şeklinde belirtti. 

Balıkesir'in 1 milyon aşıya ulaştığını vurgulayan Vali Şıldak, "Aşılamada iyi gidiyoruz. Bütün vatandaşlarımızı birinci ve ikinci doz aşılarını tamamlamaya davet ediyoruz. Geçtiğimiz cuma günü Balıkesir olarak 1 milyon aşı sayısına ulaştık. Bütün bunlar güzel gelişmeler. Türkiyemiz yatırım hizmetlerini ara vermeksizin yaparken pandemiyi de başarıyla yönetti. Bir taraftan da terörle de mücadele ediyor. Türkiye sıradan bir konumda, sıradan bir ülke değil. Biz bu çabaları gösterirken aynı zamanda terörle, terörün her türlüsü ile mücadele ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hem terörle mücadelemiz hem de yatırımlarımız devam edecek. Bunları krize dönüşmeden yönetmeye devam edeceğiz. Susurluk İlçemizde yapılan bu yatırımın da gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum. Hastanemizin Susurluk İlçemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ve kurban kesimi ile 50 Yataklı Susurluk Devlet Hastanesinin temeli atıldı. 

Temel atma törenine Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey ve Pakize Mutlu Aydemir, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Susurluk Kaymakam Muammer Köken, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160