Yerel ve ulusal aynı konuda çakıştı

Hoş bir duygu benim için. Yerel gazeteleri, yaşadıkları yerellerde bile küçümseyenler var. Var olduğunu biliyorum. Aslında kendilerini küçümsüyorlar. Kompleks yani. Gazete okuru tutku sahibidir.

Tiryakiliktir. Yereli ulusalı olmaz. Biri büyük sermaye, diğeri kendi yağı ile kavrulan metrukelerdir. Aslında yoktur birbirimizden farkımız. Yasaların ön gördüğü düzenlemeleri yerine getiren, yerel gazeteler İMTİYAZ HAKKINI ALIR VE RESMİ İLAN YAYIN HAKKINI ALIR.

Ulusal yayınlar arasında bugün aslında siyasetin BONUSLARINI ALMASAL, yerel gazeteler kadar tiraj sahibi olurlar…

Neyse; Gelelim başlıktaki cümlenin açılımına; 31 Ağustos Perşembe günü, ,78 gündür evinden çıktıktan sonra geri dönmeyen Ekonomist Prof. Dr. KORHAN BERZEG hocanın eğitimli doberman köpeği TİNA 78 gün sonra eve döndü. Bu haber üzerine ben “bu hayvan bunca gündür nasıl açlığa dayandı? gibi endişemi dile getirdim.  Ve aynı gün Hürriyet gazetesi baş sayfadan manşetten “TİNA’yı kim alıkoydu” başlığı ile geçti. Yani YEREL VE ulusal burada çakıştı. Her iki yayın organı da aynı endişeyi dile getirdi. Ben yazımın son cümlesini “bu işte bir Çapanoğlu çıkacak” diye noktalamıştım… Göreceğiz…

İnternet icad oldu mertlik öldü yani… İnternetten ne kadar gazetenin içeriğini okuyabiliyorlar merak ediyorum! …

**************

BAKANLIK

Dünya devlet yönetimi literatüründe her devlet yönetiminin çeşitli konulardan sorumlu BAKANLIKLARI vardır… Bu bakanlıklar sorumlu oldukları halka hizmet konularında halkın tüm sorunlarına eğilmek zorunlulukları vardır… Ama ne yazık ki ülkemizde yarı başkanlık sistemi falan denilen sistemde BAKANLAR sadece bir sembol olarak gözükmekteler. Ülkenin en önemli sorunu HUZURDUR. Huzuru sağlamakla yükümlü bakanlıklar İÇİŞLERİ VE ADALET Bakanlıklarıdır. Soylu döneminden bu yana İÇİŞLERİ BAKANLIKLARI tamamen siyasetle iştigal etmekteler.

Oysa bu iki bakanlık, yazılı basının ve Ana haber bültenlerinin huzur konulu haberlerin okuyup izleseler nerede durduklarını da görmüş olurlar. Huzur konusu yazılı basının üçüncü sayfalarında verilir. Sadece bu üçüncü sayfaları okusalar belki işin ucundan tutarlar.

Mesela daha üç gün önce sadece HÜRRİYET GAZETESİNİN ÜÇÜNCÜ sayfa haberleri şöyleydi;

· SALVADIOR DALİ MASKELİ KUYUMCU SOYGUNU

· MAGANDALAR YİNE DURMADI

· BOŞANMA AŞAMASINDAKİ KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

· BİSİKLET CİNAYETİ

· SMA HASTASI BEBEĞİN YARDIM KUMBARASI ÇALINDI

· KABADAYI DEHŞETİ…

  1. değişikliği için yer yerinden oynatılırken TCK’nın yeniden yazılması kimsenin aklına gelmiyor. Hukuk ülke huzurunun sorumluluğunun ağır yükünü taşımakta. UZAKLAŞTIRMA diye komik bir durum var mesela… Kimi nereden uzaklaştırıyorlar anlamak mümkün değil. İki uzaklaştırma, üç uzaklaştırma herifçioğlu terör estirmeye devam ediyor. Yakalansa ne olacak iki üç ay mapusta dinlenecek çıkınca işi devam… Ev hapsi al sana bir komik uygulama daha. Batı bu sistemleri uyguluyor ama adamlar teknolojiyi de eklemişler kitaplarına… MAGANDALAR bakkal dükkanından fazla boyuta erdi. Sabıkalılar siyasi gücü ele alarak resmi dairelerde bile işe girebilmekteler. Silah ve uyuşturucu satıcıları. Bu suçlarda sabıkalı olanlar yattıkları üç dört ay sonra çıkıp aynı mesleği icra etmiyorlar mı? Siyaset HUKUKTAN VE emniyet güçlerinin üzerinden ellerini çekmedikçe ülkeye huzur gelmez. Daha üç beş gün önce iki gün öncede yazdım.

Bir kadın trafik denetiminde POLİSİ TEHDİT EDİYOR “SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN” diyebiliyor işte bu gücü siyasi kanattan alıyor. Kirlenmiş bir siyaset olduğu müddetçe ülkeye huzur gelmez…

BARON, BARONES ne halt ise uyuşturucu baronları olduğu kadar silah baronları da yok mu? Sabıkalı olanları daimi süretle kontrol altında tutulmalı… Edremit’te bu iki konuda tehlike sinyalleri vermekte…

**************

BU ZAFER DÜNYAYA BEDEL

Hürriyet gazetesi 30 Ağustos zafer BAYRAMINI BU BAŞLIKLA VERDİ. Salya sümüklü tarikat ve cemaat takımları dişlerini gıcırdatmışlardı… Durmadan yeni bir takım sözde ŞIHLAR, ŞEFLER çıkıyor. Işığı gören çıkıyor misali… Diyanet bu ülkede ne iş yapmaktadır..? Defalarca yazılıp çizilen bir kurum ülke insanlarının tümünü kucaklamakla yükümlü koltuktur. Din adamı ayırım yapmaz, yapamaz. Saltanat hayatı sürmekle bu makam yürütülemez. Huu huu huuu diye tepinenlerin ülkesi değildir bunlara dur demek sorgulamak diyanetin görevidir.

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Antidepresan kullanmadan stresi yenmek mümkün”

By; PROF. Dr. KARATAY

Bizden not, bir siyasetçi arkadaşın olsun yetere be hocam

…………………………..

ÇÜŞ

Hakem kurulu memur zamlarına 15+1 dedi. Bu işin VAR’I DA

YOK. Hakem bitiş düdüğünü çaldı… Hakem kurulu kimlerden

Yanıt vermeye gerek yok. Bu işte ŞİKE var… Ama derdimi ummana döktüm Şarkısına döndü… Para var ama yok. VAR… Ama..İŞTE O AMAYI ÇÖZEBİLECEK

GÜÇ YOK. Muhalefet kendi derdine düşmüş.

…………………………………….

BÜYÜTEÇ

İkizçay halkı sokağa dökülmek üzere. Ruhi Su caddesi

Hamdi TÜRE caddesi sakinleri burunlarından soluyorlar.

………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu

ALİ İHSAN YAVUZ

Yılın sözüydü hala klasını muhafaza ediyor…

*************

CHP GENEL MERKEZİ

Kongrelere bekliyoruz falan diyorlar öte yandan Kurultay krizi. Yerel seçimlerle ilgili çalışmalar bana göre safsata gibi… Genel merkezde yine abuk sabuk kapalı kapılar vardı. ATAMA İLE GİT OTUR DENECEK KİŞİLER belli. Nasıl ve hangi kriterlere atama… BOND ÇANTA sevdası devamı mı?

Edremit adayı için bazı değil bir isim üzerinde duruluyor falan denmekte ama bu tutum devam ederse CHP’DEN ÇOK İSTİFALAR olur. Demedi demeyin…

Edremit’e aday olarak atama ile gönderilecek muhterem kimse ENKAZ ALDIM diyemeyecek kapasitede olması şart. Demeyecek olan bu işin altından çıkacak kişidir ve ağlamaz. Ama tepeden inme bir atama EDREMİT’te parti içinde büyük kaos yaratacaktır. Ahmet AKIN’ı bu konuda haddim olmayarak birkaç kez uyardım. Üstü kapalı geçiştiriyor. Geçiştirmekle Edremit KURTULAMAZ.

Türkiye haritası üzerinde koskoca bir EDREMİT KÖRFEZİ yazıyor ama ne yazık ki o büyüklüğü hazmedemediler… Alaçatı, Seferihisar daha 5/6 yıl öncesi adı bilinmiyordu ama bugün para basan tatil beldeleri oldular… Teşkilatlardan sorumlu AHMET AKIN BELEDİYENİN PERSONEL MAAŞLARINI ÖDEYEMEDİKLERİNİN ÜSTÜNE GİTMEDİ… Bu konuda alınmasınlar ama, bana zarar verir diye başkanlığa aday olanlar da seslerini çıkarmadılar. Önce insan. Gerçek CHP’li bangır bangır çıkar ortaya, MAAŞLARI ÖDE diyebilmelilerdi. Neymiş parti zarar görürmüş. Yahu en büyük zararı veren bu personeli açlığa düşürmek değil mi? Sağır sultan biliyor siz konuşsanız ne olur?

Halkın belediyesi diye ortaya atılan bugünkü yönetim halka en büyük zararı ödetiyor. Sizler de ortaksınız bilmiş olun… Susma sustukça sıra sana gelecek misali…

YORUM EKLE