AYVALIK MHP İLÇE BAŞKANLIĞI HESAPLARI YAPAN KABAN’IN HEDEFLERİ BÜYÜK

AYVALIK MHP İLÇE BAŞKANLIĞI HESAPLARI YAPAN KABAN’IN HEDEFLERİ BÜYÜK

  Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) gözler 4 Şubat’ta yapılacak genel kurul toplantısında yapılacak seçimlerde yeni ilçe başkanı adaylarına çevrilirken, MHP İlçe Başkanlığı’na aday olmayı düşünen ve siyasi otoritelere göre aday olursa kazanma şansının oldukça güçlü olduğu belirtilen 30 yaşındaki Mehmet Kaban ise gelişmeleri yakından gözlemliyor.
  Ayvalık’ta esnaflık ve turizmle uğraşan genç siyasetçi Kaban, MHP Ayvalık İlçe Başkanlığı’na aday olmayı düşündüğünü ancak kafasındaki tereddütleri gidermeye çalıştığını kaydediyor. Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünde eğitim görmüş genç ve dinamik Kaban, 30 yaşında olmasına rağmen ağırbaşlı milliyetçi duruşu ve cana yakın tavırlarıyla göz dolduruyor. Aslen Ayvalıklı olan ve İzmir’de eğitim gördüğü yıllarda da MHP İzmir İl Teşkilatlarında uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunan, birçok kez parti içerisinde tanınmış deneyimli siyasetçilerle birlikte seçim çalışmaları yürüten ve İzmir Ülkü Ocakları Teşkilatları’nda da çeşitli görevler üstlenerek siyasetin içinde yer alan Mehmet Kaban, 2006–2007 yıllarında da Karşıyaka Ülkü Ocağı Başkanlığı görevinde bulunmasıyla milliyetçi hareketin içinde yetişmiş kişiliği ile tanınıyor.
  MHP Ayvalık İlçe Başkanlığı’na aday olup olmama konusunda karar verme arifesindeki Mehmet Kaban, Ayvalık’ta MHP’yi hak ettiği potansiyele ve layık olduğu çizgiye ulaştıracak siyasi dinamizmi sağlayabilmek için, genç ve tecrübeli siyasetçilerin birlikte olduğu bir yönetim oluşturmak gerektiğine inanıyor.
  Eğer, MHP İlçe Başkanlığı için yola çıkma kararı alırsa, oluşturacağı yeni yönetim kurulu ile ellerinden geldiğince parti içinde birleştirici ve toparlayıcı bir siyaset gütmeyi planladığını kaydeden Kaban, “Bize göre MHP’nin içinde siyaset yapmak isteyen herkes ilçe teşkilatımız içerisinde görev alabilir. Milliyetçi Hareket Partisi Türk Milletine mal olmuş bir partidir. Siyaset yapmayı hedefleyen bütün vatandaşlarımızı MHP çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyoruz. Bizim, bu konuda hiç kimseye karşı bir duruşumuz ya da herhangi bir tavrımız olamaz. Tam tersi partimizin başarısı için mücadele edecek herkesin destekçisi oluruz. Bunu yaparken de destek vereceğimiz kişilerin kanunsuz işlere bulaşmamış, dürüst ve temiz kişiler olmasına da özen gösteririz” dedi.
  MHP’nin efsanevi merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in çizdiği yolda, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin direktifleriyle yetişmenin haklı gururunu yaşadığını kaydeden Mehmet Kaban, “Sayın Genel Başkanımızın ülkücüleri sokakta değil, bilgisayar başında, ilim ve irfan eğitimlerinde görmeyi arzu etmesinin ışığında, eğer göreve talip olup, genel kurulda da delegelerimizin bizlere görev vermesi durumunda, Ülkü Ocaklarımızla birlikte gençlerimizi toparlayıcı ve her birinin bilinçli birey olmalarını sağlamak adına ciddi hamlelerimiz olacaktır” diye konuştu.
 
“TÜM PARTİLERİN GENÇLERE FIRSAT VERMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”
  Ayvalık’ta ciddi bir muhalefet sorunu olduğunu vurgulayan genç siyasetçi Mehmet Kaban, “Ayvalık’ımızın ekonomik ve sosyal anlamda sorunları var. Bu sorunların giderilmesinde mevcut iktidar partisi ile ilçedeki CHP yönetimlerinin eksikliklerini cesaretle dile getirebilecek bir muhalefeti oluşturmak istiyoruz. Sorunları ivedilikle irdeleyip, sorunlara acil çözüm bulunabilmesi noktasında MHP olarak elimizden geleni yapmak gerektiğini düşünüyorum. Şu anda partimiz,  Balıkesir İl Genel Meclisi ve Ayvalık Belediye Meclisinde başarılı bir şekilde temsil ediliyor. Bu tip konularda meclis üyelerimizle birlikte hareket edip kısa sürede çözüme ulaşacağız” ifadelerini kullandı.
  Milliyetçi Hareket Partisi’nde gençlerin ön planda çıkması gerektiğine inandığının altını çizen Mehmet Kaban, “Bizim inancımız sadece MHP’de değil, ülkemizdeki tüm siyasi partilerde gençlere fırsat verilmesi gerektiği yönündedir. Bu amaçla partimizde, tecrübeli ağabeylerimizin yanı sıra iyi eğitim görmüş, genç ve dinamik beyinlerin de fikirlerine ihtiyaç duyacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2012, 18:17
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER