BAKAN SOYLU, POLİS KÖPEĞİ TOMO’NUN İSMİNİ KARABEBEK OLARAK DEĞİŞTİRDİ

  “ACIMASIZ, GÖZÜ PARA VE PETROL GÖRENLER, O İNSANLARIN HAYATINI MAHVETTİLER”

BAKAN SOYLU, POLİS KÖPEĞİ TOMO’NUN İSMİNİ KARABEBEK OLARAK DEĞİŞTİRDİ

 

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen "İl Göç Müdürleri ile Yıllık Değerlendirme Toplantısı" için Ayvalık' a gelen  çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ardından gitiği polis kontrol noktasında ise,  görevli personelle sohbet eden Soylu, buradaki narkotik köpeğini sevdi. Bakan Soylu, isminin "Tomo" olduğunu öğrendiği köpeğin adının "Karabebek" olarak değiştirilmesini önerdi. 

"BATININ TAVRI İNSANLIK İÇİN UTANÇ VERİCİDİR"

İl Göç İdaresi Müdürlerinin bilgilendirmesi, sahayı doğru izlemesinin, kolluk birimlerinin başarısı için hayati önem taşıdığını vurgulayan Soylu, "Batının bu konudaki tavrı, insanlık için utanç vericidir. Elbette ki düzensiz göç, suçtur ancak bu yola tevessül eden insanlar, insan olma haklarını kaybetmiş değillerdir. Yakalanan kaçak göçmeni çırılçıplak soyup ellerini plastik kelepçeyle bağlayıp kışın ortasında, botları olmadan Ege Denizi'nin dondurucu sularında ölüme atmanın ne hukukla ne insanlıkla ne de başka bir değerle bağdaşır herhangi bir yanı söz konusu değildir. Uluslararası toplumun bu harekete sessizliğini de anlamak mümkün değildir." ifadesini kullandı.Bakan Soylu, Avrupa Birliği'nin (AB) dış sınırlarından sorumlu kurumu Frontex'e değinen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Avrupa, maalesef kendi sınırları için ortak bir teşkilat oluşturmuş, Frontex. Fakat aslen insanlık dışı bir teşkilat teşkil etmiş. Frontex teşkilatı, Avrupa'nın yüz karasıdır ve ellerinde insan kanı vardır. Avrupa, halen daha bu teşkilatı koruyup kollamak için fırsat beklemektedir. Tam da yakışanı yapmaktadır işin esası itibarıyla. Avrupa'yı buradan tekrar uyarmak istiyoruz, bu Frontex teşkilatı, tarihinizdeki sömürü davranışının bir başkası olarak kara leke olarak tarihinize nakşedilmiştir. Eğer çok çabuk adım atmaz, bu teşkilatı kapatıp bu teşkilatın kusurlarını tarihin ve yargının önüne çıkarmazsanız hep birlikte o medeniyetinize yeni bir kara çalma başarısını elde etmiş olacaksınız. Gerçi belki de yakışanı budur."

 

“ACIMASIZ, GÖZÜ PARA VE PETROL GÖRENLER, O İNSANLARIN HAYATINI MAHVETTİLER”

"Türkiye, bölge istikrarı için samimiyetle gayret eden tek ülkedir." diyen Soylu, "Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtlarıyla önemli kazanımlar elde edildi. Ancak bölgedeki hareketlilik, bitmiş değil. Özellikle İdlib, önemli bir göç riski barındırmaktadır." dedi."Acımasız, gözü para ve petrol görenler, o insanların hayatını mahvettiler"

Suriye'deki insanlık dramın anlatan bir video izleten Soylu, daha sonra şunları söyledi:

"Burada 53 bin briket ev yapılıyor. Şu anda 33 bini tamamlandı. Birkaç kez gittik İdlib'e. Oradaki tablo hakikaten insanlık açısından büyük bir sınavdı. Çadırlar, güvenlik sorunu, çocuklar, yaşlılar, anneler, babalar, anneleri olmayan, babaları olmayan çocuklar... Sanki bin yıl gerideler. Onlar da bizim gibi yaşıyorlardı. Acımasız, gözü para ve petrol görenler, o insanların hayatını mahvettiler. Tarih, gerçeklerle donatılır. Bunun için yapacak çok işimiz var. Kendimize, insanlığı olan, bize bıraktığı değerlere olan saygımız için yapacak işimiz var."

 

Bakan Soylu, İl Göç İdaresi müdürlerine şöyle seslendi:

"İkamet meselelerinde çok önemli bir adımda bundan sonra sizden biraz daha gayret bekliyorum. İkamet meselelerindeki başvuru zamanlarının biraz daha açılmasını istismar edenlere fırsat vermeyiniz. İş takipçilerini Göç Müdürlüklerimizin içinde bulundurmayınız. İllerinizde ne kadar yabancı varsa hangi statüde olursa olsun herkesle temas kurabilecek bir zincir oluşturun. Varlığınızı muhakkak hissettirin. Uyumun en önemli ayağı, dildir. Özellikle orta yaşlı ve yaşlılarla ilgili bu konudaki gayretinizi ortaya koyabilecek adımları atınız. Uyum göstermeyen, aynı zamanda birçok suç ve cezanın içinde arka arkaya olan kişilerle ilgili güvenlik güçlerini hemen devreye sokunuz. Geri gönderme merkezlerimizden elinizi çekmeyiniz. Sizin sürekli olarak valililerimize ve kaymakamlarımıza 'Şuraya bir gitmemiz lazım. Şöyle bir ziyaret ederseniz faydalı olur.' diyebileceğimiz ve oradaki arkadaşlarımız da genel değerlendirmelerini alabileceğimiz bir çabayı ortaya koymanız gerekir."Yerli ve milli çok önemli bir adım daha attıklarını anlatan Soylu, "Dünyada 7 ülkede olan bir yazılımı, kendi milli ve yerli yazılımımızla yapmış olduk. Özellikle yabancılardan başladık. Parmak izi, resim ve biometrik verilerimizi yerli bir yazılıma dönüştürdük. Biometrik verileri sayılaştırma yönteminde başkalarına mahkumduk. Şu anda stratejik olarak da bizim için kıymettar bir işti o. Buna cesaret ettik, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza bunu arz ettik 'Yürüyün.' dedi. Yürüdük ve sonucu da aldık. Türkiye'yi çok önemli bir maliyetten yerli ve milli teknolojimiz kurtarmış olacak. Bundan sonraki aldığımız verilerin tamamının sayısallaştırma ve karşılaştırma işlemini kendi milli ve yerli yazılımımızla gerçekleştiriyoruz. Bu da bizim açımızdan büyük bir gurur vesilesidir." diye konuştu.

Konuşmasını ardından Soylu, İl Göç İdaresi müdürleriyle fotoğraf çektirdi.

 

POLİS KÖPEĞİ TOMO’NUN İSMİNİ KARABEBEK OLARAK DEĞİŞTİRDİ

Daha sonra Sarımsaklı Mahallesi'ndeki polis kontrol noktasına giderek görevli personelle sohbet eden Soylu, buradaki narkotik köpeğini sevdi. Bakan Soylu, isminin "Tomo" olduğunu öğrendiği köpeğin adının "Karabebek" olarak değiştirilmesini önerdi.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2021, 21:15
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER