İZMİR ESKKK KOORDİNATÖRÜ İSPİR’DEN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR

İZMİR ESKKK KOORDİNATÖRÜ İSPİR’DEN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde önceki gün yapılan Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kuruluna katılan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) Birliği Genel Koordinatörü Sabahattin İspir ilginç açıklamalarda bulundu.

  İHA’ya konuşan İspir, ülke genelindeki ekonomik dar boğaz nedeniyle adeta kepenk kapatma yarışına giren esnafın kurtuluşunun tek formülünün birleşmek ve şirketleşmek olduğunu söyledi. Esnaf ve Sanatkarlara Halkbank aracılığıyla verdikleri düşük faizli kredilerin geri dönüşümlerinde esnafın büyük bir sıkıntı çektiğini hatırlatan Sabahattin İspir, bu yüzden de hükümetin geçen yıl ülke genelindeki esnaf ve sanatkarlara yeniden yapılandırma olanağı sağladığına dikkat çekti. Türkiye genelinde 17 ile 20 milyon kişinin bankalara kredi kartı borcu bulunduğuna işaret eden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Genel Koordinatörü Sabahattin İspir, söz konusu kredi kartlarının sahiplerinin iç piyasalarda alış veriş yapan işçi, memur, emekli ve çalışanlardan oluştuğunu vurgulayarak, bu durumun ülke ekonomisi için bir kısır döngüyü beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

  İspir, hükümet ve bankaların hazırlayacakları planla, söz konusu kredi kartı borçlularına 1 yıllık bir borç erteleme kolaylığı olanağının yanı sıra ekonomik daralma yaşayan iç piyasalara sıcak para akışının da sağlanılmasıyla ülke genelindeki ekonomik canlılığın yakalanabileceğine inandığının altını çizdi.

 

“SORUN KÜMELEŞMEKLE ÇÖZÜMLENECEKTİR”

  Türkiye genelinde binlerce esnaf ve sanatkarın ardı arkasına kepenk kapattığını hatırlatan Sabahattin İspir, söz konusu iflasların esnaf ve sanatkarlar için sosyal hayatlarında olumsuz koşulları da beraberinde getirdiğini kaydederek, sorunun çözümünün birleşmek, kümeleşmek ve şirketleşmekten geçtiğini söyledi. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların göz önünde alındığında devletin de ülke genelindeki binlerce esnaf ve sanatkarın birleşmesi ve kümeleşip, şirketleşerek birlikte hareket etmesini önerdiğini belirten Sabahattin İspir, “Bu tip kümeleşme ortamının sağlanılması için devlet, kredi destekleri de dahil her türlü katkıyı veriyor” dedi.

  Ülke genelindeki esnaf ve sanatkarların kendi aralarında birleşmesi ve kurumsallaşması halinde, vergi ve personel masrafları gibi bir çok konuda büyük bir avantajı da yakalayacağını kaydeden İspir, “Aksi takdirden bugünkü şartlarda bir esnaf yada sanatkarın tek başına ayakta kalabilmesinin mümkün olabileceğine pek ihtimal vermiyorum. Bu yüzden de ülke genelindeki bakkal, oto tamircisi, ayakkabıcı, berber gibi tüm işkollarının bir araya gelerek kümeleşmek suretiyle bizlerden de her türlü kredi desteğini alarak ayakta kalabileceklerinin mümkün olabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNCÜ OLMAYA HAZIRIZ”

  Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Genel Başkanı ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Selahattin Hünü’nün bu konuda daha önce bir çok açıklaması olduğunu kaydeden İspir, “Bu yüzden de biz; esnaf ve sanatkarlarımızın kendi aralarında bir araya gelerek oluşturacakları bu tür oluşumlara gereken finansın sağlanmasının yanı sıra devlet ile ilgili kuruluşlarla irtibatı kurabilmeleri adına köprü görevini gönüllü olarak üstleniyoruz. Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın da tüm ortaklarımıza verilmiş bir sözü var. Bu sözü yerine getirmek adına da genel başkanımızla birlikte öncülük etmeye hazırız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2013, 20:27
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER