TEİAŞ ANA TRAFOSU TBMM GÜNDEMİNDE

TEİAŞ ANA TRAFOSU TBMM GÜNDEMİNDE

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz ay şiddetli yağmurlar nedeniyle sular altında kalan Türkiye Elektrik İletişim Anonim Şirketi’ne ait ana trafo sorununu TBMM gündemine taşındı.
  CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş; Meclis Plan Bütçe Komisyonu 4628 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi görüşülürken Ayvalık Nikita Deresi'ndeki ana trafonun riskini gündeme getirdi. CHP’li vekil Gümüş, Edremit Körfezi’nin tüm ilçelerinin elektrik ihtiyacını karşıladığı belirtilen Ayvalık’taki ana trafonun Nikita Deresi içerisinde kalması nedeniyle her şiddetli yağmurda bölgeyi tehdit ettiğine dikkat çekti.
  Gümüş, komisyonda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a; şiddetli yağışlarda dere yatağında bulunan ve Altınova'dan Altınoluk'a enerji sağlayan TEİAŞ’a ait ana trafonun çok ciddi bir risk altında olduğunu vurgulayarak, “Büyük bir nüfus hareketine sahip bu bölgenin böylesine risk altında bir trafoya bağlı olması normal değildir sözlerini ifade etti. CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Bakan Taner’e; konuyla ilgili daha önce soru önergesini verdiğini hatırlatarak, “Olası bir felaket durumunda bölgede risk analizi yapılmış mıdır? Bölgedeki bu trafonun daha yüksek ve uygun alanlara taşınması çalışmaları başlatılmış mıdır?” sorularını yöneltti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2013, 20:57
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER