ZEYTİNİN ÖYKÜSÜNÜ SERGİLEDİLER

ZEYTİNİN ÖYKÜSÜNÜ SERGİLEDİLER

Balıkesir’in Ayvalık Anadolu Lisesi (AYAL) Fotoğrafçılık Kulübü’nün 21 gönüllü öğrencisi tarafından hazırlanan ve ‘Zeytin’in Öyküsü’ adını taşıyan sergiye ilgi yoğun oldu.
  Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Belediyesi’nin destekleriyle, belediyeye ait Fuaye Salonunda gerçekleşen serginin açılışını Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant yaptı. AYAL Okul Müdürü Velin Tuncay’ın katkılarıyla; okulun fotoğrafçılık kulübünün rehber öğretmenleri Şennur Akbaş ve Tahsin Erdem öncülüğünde, zeytinin ağaçtan, sofralara kadar uzanan hikayesinin her aşamasını fotoğraflayan öğrencilerin çıktıkları bu uzun yolun sonunda çektikleri birbirinden profesyonelce karelerle başarılarını taçlandırdığı gözlendi.
  AYAL bünyesinde 8 yıldan bu yana birçok başarılı etkinlik ve projeye imza atan kulübün öğrencileri; dalından toplanan zeytinin, fabrikada işlem görüp, ambalajlanmasına kadar geçen sürece tanıklık ettikleri sergide; zeytin üreticisinin büyük zorluk ve yoğun emekler harcadıklarını da adeta gözler önüne serdi. AYAL’ın resim öğretmenleri Şennur Akbaş ve Tahsin Erdem'in fotoğraflarının aralarında bulunduğu toplam 64 fotoğrafın beğeniye sunulduğu serginin açılışına katılan; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, ATO Meclis Başkanı Ahmet Şefik Süner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, veliler ve çok sayıda vatandaşın beğeniye sunulan fotoğrafları büyük bir hayranlıkla inceledikten sonra duydukları memnuniyeti ifade etmeleri dikkatlerden kaçmadı.
 
BAKANLIK PROJEYİ ÖRNEK PROJE OLARAK KULLANMAK İSTİYOR
  AYAL’ın Fotoğrafçılık Kulübü rehber öğretmenlerinden Şennur Akbaş, 8 yıldan bu yana birçok etkinlik ve proje gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, Zeytinin Öyküsü’nü fotoğraflayabilmek için bu yıl hasat dönemini kaçırmamak adına ellerini çabuk tuttuklarının altını çizdi. Okulun fotoğraf kulübü öğrencileriyle birlikte projelerini gerçekleştirirken; Ayvalık’taki 3 ayrı bölgedeki zeytinliğe farklı günlerde giderek, zeytinin toplanması aşamasını görüntülediklerini anlatan Akbaş,  “Bu aşama sonrasında zeytinin işlendiği bir fabrikaya giderek, ambalajlanmasına kadarki süreci objektiflerimizle takip ettik” dedi.
  Projenin en son aşamasının çektikleri fotoğrafları sergilemek olduğunu vurgulayan Şennur Akbaş, “Zeytinin Öyküsünü fotoğraflarken, diğer yandan da bu süreci videoya kaydettik. Hazırladığımız video görsellerini de, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ilköğretim, orta öğretim ve YÖK ile ortaklaşa başlattığı Bilinçli Gençlik Projeleri Merkezine gönderdik. Bu kapsamda; Bilinçli Gençlik Hareketi ile farketme, öğrenme, yaşama, hissetme ve tanıma, tanıtma fırsatını bulan öğrencilerimiz, sadece sofrada gördükleri zeytinin hangi aşamaları geçtikten sonra sofralarımıza ulaştığını gözlemleyerek öğrendi” ifadelerini kullandı.
  Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdikleri projeyi, Örnek Proje olarak kullanmak istediğini kaydeden AYAL Fotoğraf Kulübünün diğer rehber öğretmeni Tahsin Erden ise; “Çektiğimiz fotoğraf ve videoları www.bilincligencler.com sitesine gönderdik. Sonrasında da projemizi bugün burada açtığımız sergiyle tamamlamış olduk” diyerek, kendilerine fotoğraflarının bastırılmasına varıncaya kadar destek veren ATO Başkanı Rahmi Gençer ve ATO yöneticilerine teşekkür etti.
 
KULÜP BAŞKANI TOPLU ZEYTİNİN ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI
  AYAL Fotoğrafçılık Kulübü gönüllü öğrencilerinden ve Kulübün Başkanı Hüseyin Toplu da, Zeytinin ve zeytiyağının başkenti olmaya namzet Ayvalık’ta, tabiatın mucizesi olan bu meyvenin her aşamasında arkadaşlarıyla birlikte tanıklık etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Oldukça uzun soluklu olan bu projeyi gerçekleştirirken zaman zaman zorlandıklarını da anlatan Toplu, “Ülke genelinde sofraların vazgeçilmezi olan zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin bu mucizevi ürünü, tüketiciye sunarken yaşadıkları her ana tanık olarak, bunu herkesle paylaşmayı amaçladık. Bu projeyi hayata geçirebilmek için yeri geldi derslerimizi bile ihmal ettik. Yeri geldi kendi olanaklarımızı zorladık. Okul Aile Birliğimizin de desteğini ardımıza alarak bu zorlu projeyi başta öğretmenlerimizin özverisi ve kulübümüzün 21 öğrencisi olarak alnımızın akıyla tamamladık” diye konuştu. Serginin 1 hafta açık kalacağı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2013, 18:18
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER