Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 79 yaşındaki emekli genel cerrah Erdoğan Sönmez’in ürettiği birbirinden güzel eserler göz kamaştırıyor.
1996 yılında Edremit SKK Hastanesinden emekli olan Sönmez, cam işlemeleri ile başladığı sanat yaşamına ebru, altın varak ve sedef kakma çalışmaları ile devam ederken evini de sergi salonuna çevirdi. İlçenin Öğretmenler Mahallesindeki evinin bir odasını atölye haline getiren Dr. Erdoğan Sönmez, evinin duvarlarını da eserleriyle süsledi. Sönmez, ameliyat için kullandığı aletlerini bu defa sanat için kullanmaya başladı. Cam boyama, ebru, altın varak ve sedef kakma çalışmalarını sürdüren Sönmez, bu güne kadar çok sayıda sergi açtı. Geleneksel Türk Ebru Kurslarına katıldığını anlatan Erdoğan Sönmez, “Geleneksel Türk Ebrusu ile işe başladım. Bunun için kurslara katıldım. 3 yıl ahşap rölyef çalışmaları yaptım. Rölyefte tamamen bitki kullandım. Onlarla 8-9 sergi açtım. Daha sonra altın varak çalışması geldi. Bahçemizdeki çeşitli yaprakların üzerine altın varak çalışmaları yaptım. Dini motifler, kuşlar ve kelebekler yaptım. Zeytin dalı ve zeytin çiçeği üzerine de çalıştım. Zeytin tanelerini altın varakla kapladım. Son alarak da sedef kakma çalışmalarına başladım. Genel olarak sedef kakma, deniz kabuklarını sert ağaçlara çakarak yapılıyor. Genelde sedef kakmalar geometrik şekillerde yapılıyor. Ben ise yelken ve kelebekler yaptım. Çalışmalarımda istiridye kullandım. Midye dolması yendikten sonra atılan kabukları bile kullandım. Böylelikle yaptığım sedef kakmalar hakiki sedeflerden oluşmaktadır. Ancak bunları yapmak kolay değil. Arada kullandığım telkarileri Beypazarı’ndan getirttim. Şu anda elimde Semazen çalışıyorum. Burada da istiridye kabuğu kullanıyorum” dedi.
NEŞTER TUTAN ELLER ŞİMDİ SANAT ÜRETİYOR
Yayınlanma :
13.01.2013 17:21
Güncelleme :
13.01.2013 17:21


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: